Teknoloji

Netflix Rafael Nadal ve Carlos Alcaraz’ın maçını canlı yayınlayacak

netflix türkiye

Netflix Rafael Nadal ve dünya sıralamasında ikinci sırada yer alan Carlos Alcaraz’ın karşı karşıya geleceği maçı canlı yayınlayarak canlı spor yayınlarına bir yenisini daha ekleyecek. “The Netflix Slam” adını taşıyan etkinlik, 3 Mart 2024’te ABD’nin Las Vegas şehrindeki Michelob Ultra Arena’da gerçekleştirilecek.

İspanyol tenis yıldızları Nadal ve Alcaraz etkinliğin öne çıkan isimleri olsalar da; şirketten yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde kadroya başka oyuncuların ve maçların da ekleneceği belirtildi. Etkinlik hem İngilizce hem de İspanyolca olarak canlı şekilde yayınlanacak.

Şirket ilk canlı spor etkinliği yayınını geçtiğimiz ay gerçekleştirmişti. Bu etkinlikte Formula 1 sürücüleri ve Full Swing’de boy gösteren profesyonel golfçüler beraber golf oynamıştı. Yayın sırasında seste ve kare hızında bazı sorunlar yaşansa da herhangi bir çökme gerçekleşmemişti.

netflix

Netflix’in sezonluk yayın haklarını kısa vadede elde etmesi mümkün görünmüyor

Netflix spor etkinliklerinin canlı yayınlarıyla ilgilenmeye devam etse de, önemli spor turnuvalarının sezonluk yayın haklarını kısa süre içinde elde etmesi pek olası görünmüyor. Şirketin eş CEO’su Ted Sarandos, daha önce yaptığı açıklamada “spora yakın programlara” sadık kalacaklarını belirtmişti. Şirketin NBA’in Sezon İçi Turunvası’yla olan ilgisinin bir belgeselle sınırlı olduğu belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER