EğlenceTeknoloji

Netflix oyun açılımını mobil cihazlarla başlatacak

netflix şifre paylaşımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, oyun alanındaki ilk faaliyetlerinin mobil oyunlara odaklanacağını ve oyunların kullanıcıların Netflix aboneliklerine dahil edileceğini açıkladı. Şirket bu duyuruyu salı günkü ikinci çeyrek kazanç raporunun bir parçası olarak duyurdu. Haber, şirketin oyun işine başkanlık etmesi için eski EA ve Oculus yöneticisi Mike Verdu’yu işe aldığını duyurmasından birkaç gün sonra geldi.

Netflix’in yatırımcılara gönderdiği notta oyunla ilgili olarak bir bölüm de yer alıyor. Bu bölümde şu ifadeler yer alıyor: “Ayrıca, etkileşim (örneğin, Black Mirror Bandersnatch) ve Stranger Things oyunlarımıza yönelik daha önceki çabalarımızı temel alarak oyunlara daha fazla genişlemenin ilk aşamalarındayız. Orijinal filmlere, animasyona ve senaryosuz TV’ye yaptığımız genişlemeye benzer şekilde, oyun oynamayı bizim için başka bir yeni içerik kategorisi olarak görüyoruz. Oyunlar, film ve dizilere benzer bir ek ücret ödemeden üyelerin Netflix aboneliğine dahil edilecek. Başlangıçta, öncelikle mobil cihazlar için oyunlara odaklanacağız. Sunduğumuz filmler ve diziler konusunda her zamanki gibi heyecanlıyız ve mevcut tüm içerik kategorilerimizde artan bir yatırım ve büyüme bekliyoruz, ancak orijinal programlamaya geçişimizin neredeyse on yılı olduğu için, üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla bilgi edinmek doğru zaman olduğunu düşünüyoruz. .”

Netflix, kısa süre önce Shonda Rhimes ile yaptığı TV anlaşmasını uzun metrajlı filmleri ve oyun içeriğini içerecek şekilde genişletse de, gerçekte ne tür oyunların mevcut olacağına dair bir ayrıntı hâlâ yok. Oyunların Netflix abonelerine nasıl dağıtılacağına dair de bir bilgi henüz bulunmuyor.

Şirket, geçmişte zaman ve ilgi için oyunlarla rekabet ettiğini kabul etmişti ve eş CEO Reed Hastings, 2019’da “Fortnite ile HBO ile olduğundan daha fazla rekabet ediyoruz (ve kaybediyoruz)” diye görüş bildirmişti. COO Greg Peters de ilk çeyrek kazanç toplantısının bir parçası olarak şirketin oyunlarla ilgisi hakkında görüş bildirmişti. Aslında şirket, Black Mirror: Bandersnatch ve Carmen Sandiego gibi deneyimlerle izleyicilerine çoktan oyun deneyimi sunmaya başlamıştı.

Ancak Verdu’nun yakın zamanda işe alınması ve salı günü ilk planlar hakkında paylaşılan yeni bilgilerle, şimdi Netflix her zamankinden daha fazla şekilde oyunlara odaklanmış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER