Eğlence

Black Mirror Bandersnatch ile hayranlarına yeni yıl hediyesi veriyor

netflix black mirror bandersnatch

Black Mirror, dünyanın en popüler dizileri arasında yer alıyor. İlk olarak İngiliz Channel 4 kanalında gösterilen dizi, üçüncü sezonuyla birlikte Netflix’in orijinal içerik portföyünün parçalarından biri hâline gelmişti. Dizinin hayranları dört gözle yeni sezon bölümlerini beklerken, Netflix’ten bir sürpriz geldi. Netflix tarafından “bir Black Mirror etkinliği” olarak tanımlanan Bandersnatch isimli film yeni yıl hediyesi olarak 28 Aralık’ta Black Mirror hayranlarının karşısına çıkacak.

Bandersnatch’in fragmanı da bugün yayınlandı. 1980’lerde geçen bu özel filmde, çocukken kendisine armağan edilen bir kitaptan esinlenerek bir video oyun geliştirmeye çalışan Stefan isimli genç bir yazılımcının hikayesi anlatılıyor. Stefan karakterini oyuncu Fionn Whitehead canlandırıyor.

https://twitter.com/netflixturkiye/status/1078250379278774272

Fragman, Stefan’ın gördüğü tuhaf ve canlı rüyalarla başlıyor. “Konsept bir parça üzerinde çalışırken biraz deliliğe ihtiyaç duyarsın” cümlelerini duymasıyla birlikte içmesi gereken ilaçları atan Stefan, oyun üzerinde çalışmaya başlıyor. Ardından Frankie Goes to Hollywood’un 1980’lere ruhunu veren eserlerinden biri olan “Relax” eşliğinde Stefan’ın oyun üzerindeki çalışmaları görülüyor. Fragmanın dikkat çeken noktalarından birisi de, televizyon ekranında görünen bir kadının kurduğu “Kaderiniz dikte ediliyor, kontrol sizde değil” cümlesi oluyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”XM0xWpBYlNM”]

Will Poulter, Craig Parkinson, Alice Lowe ve Asim Chaudhry, Bandersnatch’in oyuncu kadrosundaki diğer isimler. Bu özel filmin yönetmen koltuğunda David Slade oturuyor. Bandersnatch Black Mirror macerası içindeki tamamen bağımsız ilk film olma özelliğini de taşıyor. Netflix’in izleyiciye hikaye akışına müdahale etme fırsatını veren interaktif yaklaşımını filmde uygulayacağına dair haberler gündeme gelse de, henüz bu konuda resmi bir işaret verilmiş değil. Bu iddianın doğru olup olmadığı, Bandersnatch’in yayınlanmasıyla birlikte anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER