Eğlence

Netflix Apple ve Disney ile rekabete farklı yöntemlerle hazırlanıyor

netflix avrupa koronavirüs

Apple ve Disney’in çevrimiçi içerik platformları yurt dışında kasım ayı itibarıyla yayına başlayacak. Bu iki güçlü şirketin gelişi, çevrimiçi video abonelik servisi pazarının en önemli oyuncusu olan Netflix’i yeni önlemler almaya itmiş gibi görünüyor. Netflix, Apple ve Disney ile mücadele için daha önce uygulamadığı yöntemlerden yararlanmaya hazırlanıyor.

Apple TV Plus, yayın hayatına 1 Kasım’da başlayacak. Yeni bir iPhone, iPad veya Apple TV alanlar servise bir yıl boyunca ücretsiz olarak erişebilecek. ABD’deki aylık abonelik ücreti 4.99 dolar olan platform, bu fiyat karşılığında Aile Paylaşımı’nın tüm üyelerine açık olacak.

Apple TV Plus’ın içerik portföyünün, en azından ilk etapta, Netflix’e kıyasla çok daha sınırlı olacağı görünüyor. Ancak hem 12 aylık ücretsiz deneme süresi, hem aylık abonelik ücretinin Netflix’in ABD’deki ücretinin yarısı kadar olması hem de Aile Paylaşımı’nda fiyatın değişmemesi; Apple’ın platformunu Netflix için ciddi bir tehdit hâline getiriyor.

Özellikle ABD’de çok sayıda iPhone kullanıcısının bulunması, Netflix’i bu ülkeye yönelik bir önlem almaya itmişe benziyor. Bu önlem ise başka ülkede popüler olmuş bir dizinin ilk bölümünü Netflix abonesi olmayanların da erişimine açmak oldu.

Netflix, Apple ve Disney rekabeti izleyicilere yarayacak

Hindistan yapımı “Bard of Blood” isimli dizinin ilk bölümü, ABD’de Netflix’e abone olmadan izlenebilecek. Şirket daha önce aynı uygulamayı, İspanyol yapımı Elite’in ilk bölümü için Meksika’da gerçekleştirmişti.

Bir roman uyarlaması olan Bard of Blood’da Afganistan’da geçen bir hikaye anlatılıyor. Hikayenin Afganistan’da geçmesi ve Taliban ile mücadeleye odaklanması, Bard of Blood’ı ABD için de uygun bir içerik hâline getiriyor.

Netflix, Apple ve Disney ile gireceği rekabette geri kalmamak için beklenmeyen kozları oynamaya hazır görünüyor. Bu rekabetin kazananının ise izleyiciler olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER