EğlenceTeknoloji

Netflix Apple Vision Pro için uygulama hazırlamıyor

netflix apple vision pro

Apple ilk karma gerçeklik başlığında kullanılabilecek eğlence uygulamalarını açıkladığında listede Netflix‘in olmaması dikkat çekmişti. Bu Netflix’in cihaz için uygulama hazırlamayı planlamadığının sinyalini vermişti. Görünen o ki, şirketin Apple’ın karma gerçeklik başlığına yönelik ilgisizliği çok daha yüksek bir seviyede. Bloomberg’in haberine göre, Netflix Apple Vision Pro’da iPad uygulamasının çalıştırılmasına da izin vermeyecek.

Apple Vision Pro, App Store’da bulunan bir milyondan fazla iPhone ve iPad uygulamasını, uygulamaların kullanıcının sanal alanında mini pencereler olarak göründüğü uyumluluk modunda çalıştırabiliyor. Ancak geliştiriciler bu desteğin kapsamı dışında kalmayı seçebiliyor. Netflix’ten yapılan açıklama, şirketin uyumluluk modunun dışında kalmayı ve kullanıcıları Safari üzerinden erişilebilecek web sitesine yönlendirmeyi seçtiğini gösteriyor.

Yine de, Vision Pro’da pek çok önemli çevrimiçi yayın platformunu bulmak mümkün olacak gibi görünüyor. Bunlardan bazıları yerel visionOS uygulamalarıyla bazıları da iPad uygulamalarıyla Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığında boy gösterecek.

Bu, Apple Vision Pro’nun Disney+, (HBO) Max, Amazon Prime Video, Paramount+, Peacock gibi platformların uygulamalarını çalıştıracağı anlamına geliyor. Disney, bazı filmlerini ilk kez 3D olarak yayınlamayı taahhüt ederek Apple Vision Pro kullanıcılarına Avatar gibi yapımlarda gerçek anlamda sinema benzeri bir deneyim yaşatmayı vadediyor. Apple TV+’ın da Vision Pro’da özel bir deneyim sunacağını hatırlatmakta fayda var.

Netflix Apple Vision Pro kararını gözden geçirebilir

Apple Vision Pro, 19 Ocak’ta 3500 dolar karşılığında ön siparişe çıkacak. Sevkiyatlar 2 Şubat itibarıyla başlayacak. Cupertino merkezli şirket ilk yıl sadece 500 bin Vision Pro satmayı planlıyor. Dolayısıyla Netflix Apple Vision Pro uygulaması sunmama kararıyla ilk etapta çok fazla kullanıcısını kızdırmayacak. Bu kararın önümüzdeki yıllarda Vision Pro’nun gördüğü ilgi doğrultusunda güncellenebileceğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER