Eğlence

Netflix Apple’ın yeni TV servisinde yer almayacak

netflix türkiye

Netflix CEO’su Reed Hastings, şirketinin Apple‘ın yeni TV servisinin bir parçası olmayacağını açıkladı. Hastings, “Onların servisine entegre olmamaya karar verdik” ifadesini kullandı. Apple’ın TV servisinin 25 Mart’ta düzenlenecek etkinlikte duyurulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu serviste orijinal içeriklerin yanı sıra başka platformlarda gösterilen içeriklerin de bulunması bekleniyor.

Bu da Apple’ın başka platformlara da erişim imkânı sağlayabileceği ve bu platformların aboneliklerini de yönetebileceği anlamına geliyor. Söz konusu işlemin iTunes App Store üzerinden yapılması ise Apple’a gelirden pay alma kapısını açıyor. Hâlihazırda pazarındaki en büyük oyuncu konumunda olan Netflix’in bağımsız yapısını koruma kararına pek de şaşırmamak gerekiyor.

Başka çevrimiçi servislere de erişim sağlamak sadece Apple’ın planları arasında bulunmuyor. Amazon da başka servislere erişim sağlıyor. Kablolu yayın tarafında ise bir platform üzerinden başka platformların içeriklerine erişmek de mümkün oluyor. Ancak Netflix için Apple bir iş ortağından ziyade rakip gibi görünüyor.

Apple’ın tercihlerinin de Netflix’in bu tavrını anlaşılır hâle getirdiğini söylemek gerekiyor. TV servisinin geniş kitlelere ulaşmasını isteyen Apple, bu doğrultuda orijinal içeriklere ciddi bir yatırım yapıyor. Reed Hastings içerik kaynağı olmanın giderek daha zor hâle geldiğini belirtirken, Apple gibi şirketlerin ilgisinin pazarın değerini ortaya koyduğunu ifade etti.

Apple’ın yeni platformuna dair detayları görmek için gelecek haftaya kadar sabretmek gerekiyor. Netflix ise giderek genişlettiği içerik kataloguyla Apple’la mücadeleye hazır olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER