EğlenceManşetler

Apple 25 Mart’ta etkinlik düzenliyor, TV servisi bekleniyor

apple 25 mart etkinlik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 25 Mart tarihinde bir etkinlik düzenleyeceğini resmen duyurdu. Bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan bu etkinlikte uzun zamandır konuşulan TV yayın ve Apple Haberler abonelik servislerinin duyurulması bekleniyor.

Her zaman olduğu gibi, davetiyede çok fazla ipucu verilmiyor. Ancak geri sayım biçimindeki GIF animasyonu ve “Şov zamanı” anlamına gelen “It’s show time” sloganı, yeni TV servisinin etkinlikte önemli bir yer tutacağını gösteriyor.

Mart sonunda bir etkinlik düzenleneceğine dair dedikodular geçen ay dillendirilmeye başlanmıştı. Bu etkinlikte şirketin özellikle servislerine odaklanacağı söyleniyordu. Yenilenmiş AirPods, giriş seviyesi iPad veya uzun zamandır ertelenen AirPower kablosuz şarj matı gibi donanım duyurularına dair beklentiler de var ve bunların gerçekleşmesi de, düşük de olsa ihtimal dahilinde bulunuyor.

Aslına bakarsanız Apple, “Şov zamanı” sloganını bir etkinliğinde ilk kez kullanmıyor. Eylül 2006’da, iTunes’da filmleri dağıtmaya başlayacağını duyurduğu ve iTV adı verilen ve 2007’de Apple TV adıyla piyasaya sunulan donanımını tanıttığı etkinlikte de aynı slogan kullanılmıştı. 25 Mart etkinliği için de seçilen bu slogan, ana gündem maddesine fazlasıyla uyum gösteriyor.

Tıpkı 2006’da olduğu gibi, Apple’ın cihazları için sunduğu medya içeriği seçeneklerinin genişlediğini bir kez daha görebiliriz. Önümüzdeki ilkbahar içinde faaliyete geçmesi beklenen TV servisinin yanı sıra, Apple’ın yeni Apple Haberler abonelik servisini de tanıtması bekleniyor. Söylentilere göre, Apple Haberler servisi de dergiler ve gazete abonelikleri için Netflix tarzı paketleri, tek bir yerden sunacak.

Apple etkinliği 25 Mart Pazartesi günü Türkiye saatiyle akşam saat 8’de başlayacak. Etkinlik Apple’ın Cupertino’daki yerleşkesinde yer alan Steve Jobs Theater’da gerçekleştirilecek. Gelişmeleri Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER