Eğlence

Netflix Apple’ın uzamsal ses teknolojisini desteklemeyecek

airpods 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple WWDC 2020 etkinliğinde, yönünü sabitleyen sanallaştırılmış bir surround ses sistemi olan uzamsal ses özelliğini duyurmuştu. Bu, siz sürükleyici sesin keyfini çıkarırken, sesin onu görüntülediğiniz cihaza yönelik kalabileceği anlamına gelir. Örneğin ses, uzağa baktığınızda bile ekrana konumlandırılacaktır.

Bu, her şeyin konumunun, görüntülediğiniz ekranın ve onu izleyen kişinin değişebileceği mobil ekosisteme özgü bir çözüm olarak nitelendiriliyor. Ekranın ve hoparlörlerin sabitlendiği bir ev sineması kurulumundan farklıdır. Belki de Apple TV 4K’da desteklenmemesinin nedenini bu şekilde açıklayabiliriz.

2021’in başlarında, Netflix’in Apple’ın uzamsal sesi için destek ekleyeceğine dair bir söylenti çıkmıştı. Böylelikle AirPods Pro veya AirPods Max ve uyumlu bir iPhone ya da iPad kullananların bu özellikten yararlanacağı anlamına geliyordu.

Ancak gerçekte durum böyle görünmüyor. Netflix, MacRumors‘a yaptığı açıklamayla söylentileri reddetti. Netflix, Apple konusunda uzman olan web sitesine, sunduğu hizmeti daha da iyileştirmek için “yerleşik hoparlörler için çok kanallı desteği test ettiğini” söyledi.

Bu haber, yurt dışında faaliyette olan, ancak Türkiye’de görmediğimiz Apple TV+, Amazon Video, Disney+ ve HBO Max’te zaten desteklenen ve Netflix kullanıcılarının mahrum kaldığı uzamsal sesten hoşlananlar için bir hayal kırıklığı olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER