Teknoloji

Nest termostat arayanlara daha uygun fiyatlı bir seçenek sunabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nest termostatAlphabet’in sahibi olduğu Nest, sonunda portföyüne yeni ürünler ekleyecek gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket bir dizi yeni bağlı cihaz üzerinde çalışıyor. Söz konusu cihazlar arasında bir ev güvenlik sistemi, akıllı kapı zili ve iç mekanlar için geliştirilen Nest Cam’in yeni versiyonunun bulunduğu söyleniyor. Buna ek olarak, Nest termostat arayanlara da akıllı çözümünün daha uygun fiyatlı bir versiyonunu sunmaya hazırlanıyor.

Bahsi geçen yeni ürünler arasında ilk dikkat çeken ev güvenlik sistemi oluyor. Nest’in bu konuda çeşitli hazırlıklar yürüttüğüne dair haberler geçtiğimiz yılın mayıs ayında gündeme gelmişti. Bloomberg’in haberine göre; sistemde tuş takımı da barındıran bir merkez, kapılar ve pencereler için sensörler ve alarmı kolaylıkla kontrol edebilmek adına bir anahtarlık bulunacak. Tıpkı Nest’in tüm ürünleri gibi, güvenlik sistemi de akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebilecek.

Şirketin üzerinde çalıştığı söylenen bir diğer ürün olan akıllı kapı zilinde ise bir kameranın bulunduğu belirtiliyor. Habere göre, kullanıcılar bu kamera ve akıllı telefon uygulamasının yardımıyla kapılarını çalanlarla iletişim kurabilecek. Benzer bir çözüm daha önce Ring tarafından sunulmuştu. Nest’in ev güvenlik sistemini 2017 içinde hayata geçirmesi öngörülüyor. Akıllı kapı zilinin çıkışı içinse 2018 işaret ediliyor.

Yeni Nest termostat yurt dışında 200 doların altında bir fiyatla satılabilir

Nest’in mevcut termostatı ABD’de 249 dolar karşılığında satılıyor. Yeni termostatın fiyat etiketinde ise 200 doların altında bir rakamın yazacağı söyleniyor. Şirketin yeni termostatla birlikte yeni sensörleri de kullanıma sunacağı ve sıcaklığı oda oda ayarlama imkanı sağlayacağı da iddialar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER