Teknoloji

Honeywell Lyric T6 akıllı termostat siz daha gelmeden evi ısıtacak

honeywell lyric t6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

honeywellHoneywell Lyric T6 adlı, evohome ve Single Zone’un arasına katılan en yeni ağa bağlı termostat cihazının duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni model Apple HomeKit entegrasyonuna sahip, böylelikle sesinizi kullanarak Siri üzerinden veya Apple’ın Ev uygulamasını kullanarak termostatı kontrol etmeniz mümkün oluyor.

Coğrafi alan teknolojisine sahip olan bu termostat, evi ne zaman terk ettiğinizi veya evin yolunda olduğunuzu, akıllı telefonun konumuna bağlı olarak algılıyor. Evdeki son kişi iş veya okul için evden ayrıldıktan sonra Lyric T6 otomatik olarak enerji tasarruf moduna geçiyor. Tekrar önceden belirlenen menzilin içinde olduğunuzu fark ettiğinde de çalışmaya başlıyor. Eğer eve giriş çıkışlarınızda termostatın sürekli açılıp kapanması sizi rahatsız ediyorsa, günlük veya haftalık takvimler de belirleyebilirsiniz.

 

T6’yı dışarıdayken ve hatta tatildeyken bile, Honeywell’in Lyric uygulaması üzerinden kontrol edebilirsiniz. İnternet bağlantınız olduğu sürece, evinizin sıcaklığını kontrol ederek enerji maliyetlerinden tasarruf sağlayabilirsiniz.

Lyric T6 Apple HomeKit’i desteklediği için, “senaryolar” içine bu cihazı da dahil edebilirsiniz. Örneğin, eve vardığınızda ışıkların veya kahve makinesinin açılmasıyla aynı zamanda T6 da başlatılabilir, böylelikle evinize geldiğinizde oturup rahatınıza bakabilirsiniz.

Ayrıca Honeywell’in termostatı, evinizin içindeki sıcaklığın aşırı derecede yükselip düştüğünü öğrenmenize izin veriyor ve hatta sıcaklığın otomatik olarak ayarlanması için ısıtma döngülerini bile öğreniyor.

Honeywell Lyric T6’nın iki farklı çeşidi bulunuyor. T6’nın duvara sabitlenmesi gerekirken T6R ise kablosuz versiyon olarak, evde istenilen yere taşınabiliyor.

İLGİLİ HABERLER