Teknoloji

The Last of Us ve Uncharted’ın geliştiricisi Naughty Dog da küçülmeye gidiyor

the last of us 3 naughty dog

The Last of Us serisinin geliştiricisi olarak tanınan oyun stüdyosu Naughty Dog, sözleşmeli personelinin bir kısmıyla yollarını ayırıyor. Kotaku’nun haberine göre, Sony’nin çatısı altındaki stüdyo, farklı departmanlarda görev yapan 25 çalışanına veda ediyor. Ayrılıkların çoğunlukla kalite güvencesi biriminde olduğu belirtilirken, tam zamanlı personele yansıyan bir durum olmadığı öğrenildi.

Naughty Dog, Sony’nin orijinal oyunlar konusundaki ününün en önemli parçalarından biri niteliğinde. Stüdyo, The Last of Us ve Uncharted gibi popüler kültürün parçası hâline gelen oyunlara imza atmıştı. The Last of Us’ın HBO tarafından gerçekleştirilen dizi uyarlaması da stüdyonun popülaritesini artırmıştı. Ancak bu popülarite şirketin oyunun “multiplayer” deneyimini geliştirmeyi sürdürmesi için yeterli olmamıştı.

Çok oyunculu oyunun gelişimi, Sony’nin kısa süre önce satın aldığı ve Destiny 2 de dahil olmak üzere başarılı, canlı multiplayer oyunlar yapmasıyla tanınan Bungie’nin incelemesinden zayıf not alması nedeniyle yavaşlatılmıştı. Kaynakların verdiği bilgiye göre, proje henüz tam anlamıyla iptal edilmiş değil. Ancak akıbeti de belirsizliğini koruyor.

Naughty Dog işten çıkardığı personele tazminat vermedi

2023 oyunlar açısından harika bir yıl olsa da, bu oyunları hazırlayanlar için oldukça kötü geçiyor. Sektörün kâr rekoruna ve 2023’te hasılat rekoru kıran pek çok oyun çıkmasına rağmen, hem bağımsız hem de üst sınıf oyunlar hazırlayan pek çok stüdyo geniş kapsamlı işten çıkarmalara gitmek zorunda kalmıştı. Bu da oyun endüstrisinde sendikalaşma sürecini hızlandırmıştı. Naughty Dog’un işine son verdiği sözleşmeli çalışanlarına herhangi bir tazminat paketi sunmadığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER