Teknoloji

MWC 2021 önemli şirketlerden yoksun gerçekleştirilecek

mwc 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi (MWC) geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti. MWC 2021 ise normal zamanı olan şubat ayı sonundan haziran ayının sonuna ertelenmişti. MWC’nin düzenleyicisi GSMA, fiziksel etkinlik düzenleme konusunda kararlı görünüyor. Ancak etkinlik bazı önemli markalardan yoksun şekilde gerçekleşeceğe benziyor.

Sony, Nokia, Ericsson ve Oracle, MWC 2021’e katılmayacaklarını açıklayan şirketler arasında yer alıyor.

GSMA pandemiye rağmen kısa süre önce bir fiziksel etkinlik gerçekleştirmişti. Çin’de düzenlenen MWC Şanghay’da fiziksel fuar ortamı çevrimiçi etkinliklerle desteklenmişti. Bloomberg’in haberine göre; 17 bin kişi Şanghay’daki fuara fiziksel olarak katılırken, şimdiye kadar hiçbir katılımcının COVID-19 testi pozitif çıkmadı. Bu noktada MWC Şanghay’ın uluslararası katılımcı sayısının da az olduğunu belirtmek gerekiyor.

GSMA, Barselona’daki MWC 2021 için de Şanghay’dakine benzer bir strateji izlemeyi planlıyor. Normalde ortalama 100 bin kişinin fiziksel olarak katıldığı etkinliğe bu yıl 50 bin kişinin kabul edilmesi planlanıyor. Çevrimiçi panellerle de ana etkinliğin desteklenmesi öngörülüyor. Bu planın uygulanıp uygulanamayacağını ise koronavirüs salgınının gidişatının belirlemesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER