Ulaşım

Kia EV6 elektrikli otomobilinin yeni fotoğraflarını paylaştı

kia ev6

Kia, EV6 adını taşıyan yeni elektrikli otomobiline dair bilgiler vermeye devam ediyor. Birkaç hafta içinde resmen gözler önüne çıkması beklenen otomobili gösteren yeni fotoğraflar da Kia tarafından paylaşıldı.

EV6, Kia’nın çatı şirketi Hyundai ile hazırladığı elektrikli otomobil platformundan yararlandığı ilk araç olacak. Apple’ın da Hyundai’nin söz konusu platformuyla ilgilendiğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti.

Kia’nın paylaştığı yeni fotoğraflarda otomobilin detayları net biçimde görülmese de, ana hatları konusunda fikir edinmek mümkün oluyor. Otomobilin ön ve arka farlarının net biçimde görüldüğü fotoğraflardan birinde arka fara çok yakından bakmak mümkün oluyor.

EV6, Hyundai’nin E-GMP isimli platformunun kullanıldığı ikinci elektrikli otomobil olacak. Söz konusu platform ilk olarak şubat ayında tanıtılan Hyundai Ioniq 5’te boy göstermişti.

Kia EV6 için kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak Güney Koreli üretici, daha önce otomobilin 2021’in ilk çeyreğinde gözler önüne çıkacağını duyurmuştu. Kısacası EV6 ile tanışmak için artık çok uzun bir süre beklemek gerekmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER