Teknoloji

Nikon Z9 aynasız fotoğraf makinesi için ilk bilgileri paylaştı

nikon z9

Nikon, Z9 adıyla kullanıcıların karşısına çıkacak olan üst segment aynasız fotoğraf makinesi ile ilgili ilk bilgileri paylaştı. Detaylar şu an için sınırlı olsa da; Nikon, Z9’un şirket tarihinin en iyi fotoğraf ve video performansını sergileyeceğinin sözünü verdi.

Paylaşılan görselde Z9’un mevcut aynasız seçenek Z7’te ve tam çerçeve DSLR D6 modellerinin arasında konumlandığı ve dikey bir tutuş mekanizması olduğu görülüyor. Nikon’dan verilen bilgiye göre, Z9’da yeni geliştirilmiş tam çerçeve bir sensör ve yeni bir görüntü işleme motoru bulunuyor.

8K video desteği de Nikon Z9’un dikkat çekici özelliklerinden biri olacağa benziyor. Şirketten yapılan açıklamada, Z9’un farklı ihtiyaçları karşılamaya ve iş akışlarına uygun başka video özellikleri barındıracağı da belirtildi.

Nikon Z9 bu yıl içinde satışa sunulacak olsa da, bunun için kesin bir tarih verilmiş değil. Nikon, üst sınıf ürünlerinin tanıtımı için genelde böyle bir yaklaşım izliyor. Şirket ilk detayları paylaştıktan birkaç ay sonra ürünü tamamen gözler önüne çıkarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER