Teknoloji

Mu One 45W USB-C şarj cihazı sık seyahat edenlere kolaylık vadediyor

Ülkeler arasında sık sık ziyaret edenler, priz standartlarının farklılığından dolayı zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyor. ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa’da farklı prizlerin kullanılması, özellikle elektronik ürünlerin şarjını mesele hâline getiriyor. Üçüncü taraf üreticiler tarafından geliştirilen şarj aksesuarları, bu probleme daha verimli bir çözüm sunuyor. Mu One 45W USB-C şarj cihazı, söz konusu grubun en yeni üyeleri arasında bulunuyor.

One, Mu’nun ilk şarj aleti olan Mu Classic’in geliştirilmiş versiyonu olarak tanımlanabilir. Mu Classic de oldukça büyük olan İngiliz prizlerini daha kolay taşınabilir hâle getirmek amacıyla tasarlanmıştı. İngiltere merkezli bir şirket olan Mu, daha sonra ABD ve Avrupa’da kullanım için iki USB girişi bulunan modüler aksesuarlar da geliştirmişti. Şirket, One ile USB-C desteğini de portföyüne ekliyor.

USB-A versiyonunda bulunan ince tasarımı ve çıkarılabilir priz uçlarını muhafaza eden One, yolculuklarda taşımak için oldukça uygun hâle geliyor. One, adından da anlaşılabileceği üzere sadece bir adet 45W USB-C girişi barındırıyor.

Hem bir telefonu hem de bir dizüstü bilgisayarı şarj edebilecek kapasitede olan One, aynı zamanda USB-C Güç İletim standardını da destekliyor. Mu, aksesuarının akıllı güç yönetimine sahip olacağını ve şarj ettiği cihaza göre güç iletimini ayarlayabileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Hâli hazırda Kickstarter üzerinden destekçi arayan Mu One, 39 pound karşılığında satılıyor. One’ın sevkiyatının eylül ayı itibarıyla başlaması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER