Teknoloji

Motorola One ve One Power ile Android One deneyimi yaşatacak

motorola oneMotorola One ve One Power, uzun sayılabilecek bir bekleme süresinin ve çok sayıda sızıntının ardından sonunda resmiyet kazandı. Adlarından da anlaşılacağı üzere, her iki telefon da Android One programının çatısı altında stok Android deneyimi yaşatacak.

One ve One Power’a ait sızıntılar, kullanıcıları iPhone X’a benzeyen telefonların beklediğinin işaretini vermişti. Bu beklenti büyük oranda gerçeğe dönüşürken, arka paneldeki iPhone X etkisinin sızıntılara kıyasla daha düşük olduğu söylenebilir. Sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilen çift lensli kamera modülü iPhone X’u hatırlatsa da, benzerlik seviyesinin Çin çıkışlı diğer telefonlara kıyasla daha aşağıda olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Motorola One’da 5.9 inç, One Power’da ise 6.2 inç büyüklüğünde ekran bulunuyor. Her iki ekran da 1080p çözünürlük sunuyor ve çentik taşıyor. Bu ekranlar Motorola tarafından “Max Vision” olarak adlandırılıyor.

İki telefon arasındaki görsel farklar sadece ekran boyutuyla sınırlı kalmıyor. Motorola One parlak cam bir kasaya sahipken, One Power’da ana materyal olarak mat görünümlü polikarbon tercih edilmiş.

İkilinin güçlü telefonu olma özelliğini ise One Power taşıyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti bulunuyor. One ise Snapdragon 625 barındırıyor. One Power enerjisini 4850 mAh kapasiteli devasa pilinden alırken, One 3000 mAh kapasiteli bir pil taşıyor. One Power’ın arka kamera modülü 16 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşurken, One’da iki 13 megapiksel sensörden oluşan bir arka kamera modülü bulunuyor.

Her iki telefonda da işlemcilere 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Motorola One Avrupa, Asya ve Latin Amerika’da yakında satışa sunulacak. Telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 299 avro yazacak. Motorola One Power ise ekim ayında Hindistan’da raflarda olacak. Telefonun fiyatı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER