Teknoloji

Motorola Android 9 Pie dağıtım takvimi konusunda bilgi vermek istemiyor

motorola android 9 pie
Motorola Moto G6

Android 9 Pie’ın geçtiğimiz hafta itibarıyla yayınlanmasının ardından üreticiler de yavaş yavaş güncelleme dağıtım takvimlerini kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Sony, HTC ve Huawei gibi şirketler kısa süre içinde Android 9 Pie güncellemesini alacak cihazları konusunda kamuoyunu aydınlatırken, bir üretici sessiz kalmayı tercih etti. Motorola Android 9 Pie dağıtım takvimi konusunda şimdilik bilgi vermemeyi seçti.

Yola Lenovo’nun çatısı altında devam eden Motorola’nın Android 9 Pie güncellemesini bir süredir test ettiği biliniyordu. Şirket Android 9 Pie’ı cihazlarına ulaştıracağını doğrularken, bu dağıtımın ne zaman başlayacağı ve hangi cihazlara öncelik verileceği konusunda ketum bir tavır takındı. Güncellemelerin telefonların en iyi performansını korumasını sağlayacak biçimde kullanıcılara sunulacağını belirten şirket, cihazlar için güncelleme planlarını ve kesin zamanları ise daha sonra kamuoyuyla paylaşacağını vurguladı.

Motorola’nın Android 9 Pie güncellemesini ne zaman dağıtıma çıkaracağı bilinmese de, ilk güncelleme halkasında yer alması muhtemel cihazlar konusunda şimdiden ortaya çeşitli tahminler atılıyor. Moto G6, Moto G6 Play ve Moto Z3 güncellemeyi ilk dalgada alacak Motorola markalı cihazlar olma konusunda öne çıkıyor.

Motorola Android 9 Pie güncellemesinin diğer cihazlara dağıtımı konusunda ise yavaş kalacak gibi görünüyor. Şirketin açıklamasında “cihazlarımız için yeni kod üzerinde çalışmaya başlayacağız” ifadesinin bulunması, ilk dağıtım halkasının dışındaki cihazlar için hazırlıkların başlamadığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER