Teknoloji

Sony Xperia ailesinin altı üyesi eylülden itibaren Android 9 Pie güncellemesini alacak

sony xperia xz2

sony xperia xz2Google’ın geçtiğimiz hafta yayınladığı Android 9 Pie, Google Pixel ve Essential Phone gibi cihazlara şimdiden yüklenebiliyor. Diğer üreticilerin güncellemeyi dağıtım takvimi de yavaş yavaş şekilleniyor. Sony de söz konusu üreticiler arasında yer alıyor. Sony Xperia ailesinin hangi üyelerinin ne zaman Android 9 Pie güncellemesini alacağı konusunda bilgi verdi.

Sony ilk olarak altı Xperia telefonunu Android 9 Pie ile güncellemeyi planlıyor. Söz konusu telefonlar şu şekilde sıralanıyor: Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, Xperia XZ Premium.

Sony’den yapılan açıklamaya göre, bu telefonlar eylül ayından itibaren Android 9 Pie güncellemesini almaya başlayacak. Bu da yıl sonu itibarıyla altı Xperia telefonunun Android 9 Pie ile yenilenmiş olabileceğini gösteriyor. Sony’nin bu hızının oldukça etkileyici göründüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

Sony Xperia serisi telefonları için ilk güncelleme planını açıklarken, diğer üreticilerin de takvimi yavaş yavaş şekilleniyor. OnePlus, HMD Global, Huawei, Vivo, Oppo gibi üreticiler de hâli hazırda Android 9 Pie’ı cihazlarına getirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu çalışmaların Android 9 Pie’ın hızlı benimsenmesine katkısının ne olduğu ise zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER