Teknoloji

HTC Android 9 Pie güncellemesini alacak telefonlarını açıkladı

htc u12 plus inceleme
htc u12 plus android 9 pie
HTC U12 Plus

Google geçen haftanın başlarında Android 9 Pie sürümünü yayınladı. Bundan sonra sıra, üreticilerin cihazlarına bu en yeni büyük Android sürümünü ne zaman sunacakları sorusuna geldi. HTC cihaz sahiplerinin hangi telefonların ne zaman Pie güncellemesini alacağı konusunda diğerlerine göre biraz daha bilgi sahibi olduğunu söyleyebiliriz.

HTC’nin resmi Twitter hesabı üzerinden geçilen bir tweet ile şirket, HTC U12 Plus, HTC U11 Plus, HTC U11 ve HTC U11 Life cihazlarının yazılım yükseltmesi için sırada olduğunu kaydetti. Bunlar, HTC’nin geride kalan bir yıllık süre içinde çıkardığı tüm üst sınıf akıllı telefonlar olarak nitelendirilebilir.

Cihazlar belli, ancak bunların Pie güncellemesini ne zaman alacağı henüz netleşmedi. HTC, çıkış zamanlarının zamanla açıklanacağını kaydetti. Bu nedenle HTC akıllı telefon sahiplerinin biraz daha beklemesi gerekiyor. Umarız yazılım mühendisleri işlerini hızlı bir şekilde bitirirler ve müşterileri bekletmezler.

Android 9 Pie güncellemesi için de uzun bir bekleyiş olacak gibi

Android cihazlarının güncellenmesi büyük bir sorun teşkil ediyor. Bir Android sürümünün en çok kullanılan sürüm hâline gelmesi çok uzun zaman alıyor. Android 9 Pie henüz Pixel telefonlarına ve Essential Phone‘a geldi. Diğer telefonlar için bekleyiş sürüyor.

Samsung ise, Pie’ın çıkışının hemen sonrasında 12 adet orta segment cihazının Android 8 Oreo sürümüne önümüzdeki altı ay içinde yükseltileceğini açıkladı. Bu arada sürümler geç gelse bile, Google temel mobil uygulamalarını ve Google Play Servisleri içindeki bazı temel işlevleri güncelliyor. Bu nedenle deneyim konusunda kullanıcıların pek geride kalacağını söyleyemeyiz.

En azından HTC telefon sahipleri için tablo biraz daha net, hangi cihazların yakın zamanda Pie güncellemesi alacağı biliniyor. Bu arada tüm gözler, ekim ayı başında gerçekleşecek referans niteliğindeki amiral gemisi Google Pixel Android cihazlarının tanıtımına kilitlenmiş durumda. Pixel 3 ve Pixel 3 XL olarak adlandırılan cihazlarla ilgili yeni sızıntılar gelmeyi sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER