Teknoloji

Moto Z2’nin izine Geekbench test sonuçlarında rastlandı

motorola moto z

motorola moto zMotorola kısa süre önce Moto Z2 Play’i görücüye çıkarmıştı. Şirket, Z2 Play’in selefine kıyasla daha ince ve hafif bir kasaya sahip olabilmesi adına pil kapasitesinin yüzde 15’lik kısmından feragat etmişti. Bunun hem Z2 Play’i orijinal Moto Z Play’den ayırmaya yönelik bir hamle olduğu hem de serideki cihazların sayısını üçten ikiye indirmeye yönelik bir hamle olduğu da öne sürülmüştü. Ancak gelen son haberler ve ortaya çıkan bir benchmark testi sonucu bu iddianın pek de doğru olmadığını gösteriyor.

Moto Z2, kendisini Geekbench benchmark testi sonuçlarında gösterdi. Sızan sonuçlar, telefonda bulunan bileşen listesine dair de önemli bilgiler veriyor. Sızıntıya göre, telefonda sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye Adreno 540 grafik işlemcisi ve 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun kutusundan Android 7.1.1 Nougat işletim sistemiyle çıkması bekleniyor.

moto z2

Test sonuçlarında telefonun tek çekirdekte 1879, çok çekirdekte ise 6503 puan aldığı görülüyor. Bu da telefonun, tahmin edildiği gibi, Samsung Galaxy S8 ve S8+ ile aynı seviyede olmadığını gösteriyor. Ancak aldığı belirtilen sonuçlar Z2’yi Snapdragon 835 taşıyan bir diğer telefon olan HTC U11 ile yakın bir noktaya yerleştiriyor.

Moto Z2 yakında resmiyet kazanabilir

Z2 Play’in duyurulmasının ardından benchmark sonuçlarının da internete sızması, Moto Z2 ve üst segmente yönelik versiyonu Z2 Force’un çıkışının uzak olmadığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER