Teknoloji

Moto Z2 Play yeni Moto Mod’lar ile birlikte geliyor

Motorola geçtiğimiz yılın en başarılı telefonları arasında yer alan Moto Z Play’in halefi Moto Z2 Play’i resmen duyurdu. Tıpkı selefi gibi orta sınıfta konumlanan Moto Z2 Play, 5.5 inç bir ekrana sahip. Moto Mod aksesuar platformuyla da uyumlu olan telefon, yurt dışında yaz mevsimi içinde 499 dolar karşılığında satışa sunulacak.

Motorola yeni akıllı telefonuyla birlikte Moto Z serisi için hazırladığı dört yeni Moto Mod’u da duyurdu. JBL SoundBoost 2, Moto TurboPower Pack, kablosuz şarj özellikli Moto Style Shells ve Moto GamePad, Z2 Play ile birlikte gün yüzüne çıkan aksesuarlar arasında yer alıyor. SoundBoost 2, TurboPower Pack ve GamePad’in yurt dışı satış fiyatı 79.99 dolar olarak belirlendi. Kablosuz şarj özellikli Style Shells’in fiyat etiketinde ise 39.99 dolar yazacak. Aksesuarlar da yaz aylarında piyasaya sürülecek.

Selefine kıyasla daha ince ve hafif bir telefon olan Z2 Play, daha gelişmiş bir işlemci ve bellek taşıyor. Yenilenen kamera da telefonun bileşenleri arasında öne çıkıyor. Moto Z Play’deki 3510 mAh kapasiteli pil ise Z2 Play’de yerini 3000 mAh kapasiteli bir pile bırakıyor. Motorola’dan yapılan açıklamada, 3000 mAh kapasiteli pilin telefona 30 saatlik bir kullanım süresi sağlayacağı belirtildi. Moto Z Play için bu süre 50 saat seviyesindeydi. Yeni arka kamera ise f/1.7 diyafram genişlikli lensi, çift pikselli odaklama özelliği ve gelişmiş lazer odaklama sistemiyle düşük ışıkta daha yüksek performans vadediyor.

moto z2 playZ2 Play kutusundan Android 7.1.1 Nougat işletim sistemiyle çıkacak. Telefonda bulunan Night Display özelliği ise akşamları mavi ışık salınımını aşağıya çekiyor. Yenilenen parmak izi tarayıcısı ve sesli kontrol seçenekleri ise kullanıcıların telefona dokunmadan bilgiye ulaşmasını mümkün kılıyor.

Yeni Moto Mod’lar arasında TurboPower Pack ve GamePad ön plana çıkıyor. TurboPower Pack Motorola’nın hızlı şarj özelliklerini taşınabilir bir Mod’a getiriyor. TurboPower Pack’in 3490 mAh kapasiteli bataryası telefonu 15W hızla şarj edebiliyor. USB-C üzerinden yapılan 20 dakikalık bir şarj ise TurboPower Pack’in doluluk oranını yüzde 50’ye çıkarıyor.

GamePad de Moto Z telefonlara diğer Mod’lar gibi bağlanıyor. Çift kontrol çubuğu barındıran aksesuarda bir adet D-Pad ve dört adet tuş bulunuyor. Motorola’dan yapılan açıklamada GamePad’in çatı şirketi Lenovo’nun oyun birimiyle birlikte geliştirildiği belirtildi. 1035 mAh kapasiteli pile sahip olan GamePad, çalışmak için telefonun enerjisine ihtiyaç duymuyor.

Soundboost 2, geçtiğimiz yıl tanıtılan orijinal SoundBoost’a benzer özellikler taşıyor. Üç farklı renk seçeneği bulunan ve kumaşla kaplanan aksesuar, artık su sıçramalarına karşı da dayanıklı bir kasaya sahip. Kablosuz şarj kapakları da farklı renk seçenekleriyle geliyor ve uyumlu şarj cihazlarıyla 10W hızında kablosuz şarj imkanı sunuyor.

Moto Z2 Play yeni Moto Mod’larla da desteklenecek

Motorola bu yıl içinde 12 yeni MotoMod duyurma sözü vermişti. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde hem Moto Z2 Play’i hem de tanıtılacak diğer telefonları destekleyecek yeni Mod’ların duyurulması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER