Teknoloji

Mophie’nin yeni USB-C taşınabilir şarj cihazları pahalı, ama hızlı şarj ediyor

mophie powerstation pd

Mophie bir çift yeni taşınabilir şarj cihazının duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket en sonunda hızlı şarj için USB-C PD standardını kucaklıyor. Yeni şarj cihazları iki farklı büyüklükte sunuluyor. Powerstation PD modeli yaklaşık 60 dolarlık fiyata sahip ve 6700 mAh kapasiteli pille geliyor. Yaklaşık 80 dolarlık Powerstation PD XL modeliyse, 10050 mAh kapasiteli pil barındırıyor.

Mophie, USB-C’nin ikili doğasının avantajlarından faydalanıyor. Her bir cihaz sadece iki adet port barındırıyor. Tek bir USB-C portu Powerstation PD’ye bağlanan cihazların şarj edilmesi için kullanıyor. En fazla 18 W’lık çıkış sunuluyor. Aynı zamanda bu port üzerinden taşınabilir şarj cihazını da, en fazla 15W destekli giriş üzerinden şarj etme imkanı bulunuyor. USB Type-A portu da en fazla 12W’lık güç çıkışı sağlıyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”DNmL6Gf9Dho”]

İki şarj aleti de oldukça hoş görünüyor, ancak her Mophie ürününde olduğu gibi, şirketin tasarımı ve markası için oldukça yüksek paralar ödemeniz gerekiyor. Yüksek maliyette şirketin ürünlerinin estetik tasarımı büyük rol oynuyor. En azından bu iki Powerstation PD ürünü, nitelikleriyle de alıcılarının içini rahat hissettirecektir. Yine de, biraz daha piyasa araştırması yapanlar, aynı işlevleri daha ucuza sunan taşınabilir şarj cihazlarına da rastlayacaklardır.

İLGİLİ HABERLER