Manşetler

Microsoft’un çizdiği gelecekte Skype her yerde

Microsoft sadece İşletmeler için Skype’ın ön izleme sürümünü yayınlamakla kalmadı, ayrıca geleceğe yönelik vizyonunun da bir videoyla gösterimini yaptı. Yayınlanan videoda yazılım üreticisinin açık bir mesajı bulunuyor: Bu, sadece bir başlangıç.

Microsoft Skype’ın bileklerde, ofislerde büyük ekranlarda kullanıldığı, görüşmelerin anında tercüme edildiği ve doktorlarla görüşmek için bir araç olarak işlev gördüğü bir gelecek öngörüyor. Videoyu izlediğinizde ortaya konan geleceğin çok uzak olmadığını, birkaç yıl içinde hayatımıza girebileceğini düşünebilirsiniz. Microsoft Skype üzerinden kolay veri paylaşımı ve iki yönlü olarak dipnotların eklendiği görüşmeler gibi yeni konseptlerini sergiliyor.

Microsoft’un Surface Hub adlı büyük monitör bilgisayar ve HoloLens başlık gibi ürünleriyle çizilen bu vizyonun kapıları açılmaya başladı. 84 inç’lik devasa bir dokunmatik ekrana sahip olan Surface Hub’da Skype dahili şekilde bulunuyor ve bu cihaz sayesinde toplantılar farklı cihazlarla uyumlu şekilde gerçekleştirilebiliyor. Microsoft HoloLens’in kullanım alanlarını fazla detaylandırmasa da, hologram ve başlıklarla Skype ile gerçekleştirilen iletişimde yepyeni deneyimlerin sunulacağının işaretini de veriyor.

Microsoft’un Skype ile ilgili olarak çizdiği geleceğin gerçek hayata yansımasında videoda olduğu kadar kesintisiz bir deneyim görmeyebiliriz. Ancak bu video Microsoft’un son zamanlarda bir takıntı hâline getirdiği çapraz platform desteğini gösteriyor, ayrıca bütün üretkenlik senaryoları için de cevap niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER