Teknoloji

Microsoft’tan sosyal medya odaklı Windows Phone’lar: Kin One ve Kin Two – Galeri & Video

Microsoft’un Pink projesi sonunda gerçeğe dönüştü. Sharp tarafından üretilmiş olan Kin One ve Kin Two, şirketin dün düzenlediği basın toplantısıyla birlikte ilk kez görücüye çıktı.

Windows Phone olarak pazarlanacak bu telefonlar Windows Phone 7’nin bazı özelliklerini taşıyacak olsa da tamamen ayrı ve farklı bir kullanıcı deneyimi sunacak. Tamamen Kin’e özel bir arayüz tasarlanmış, bu arayüzde sosyal medya öğeleri fazlasıyla bulunuyor. Özelleştirilmiş bir internet tarayıcısı bulunurken üçüncü parti uygulamalar için destek verilmemesi oldukça sürpriz bir ayrıntı. Her iki telefonda da çoklu dokunma destekli kapasitif ekran bulunuyor, ancak internet tarayıcısında ne Flash ne de Silverlight için destek sunuluyor.

Kin One, kıvrımlı kenarlara sahip, kare şeklinde bir telefon. QVGA ekrana, 4 GB dahili belleğe, LED flaşlı 5 megapiksel kameraya ve QWERTY klavyeye sahip. Kin Two ise daha önce “Pure” adıyla internete sızdırılmıştı. Bu modelde ise HVGA ekran ve daha geleneksel, kızaklı yatay QWERTY klavye yer alıyor. 8 megapiksellik kamera ve 8 GB’lık dahili belleğin yer aldığı bu model de One ile aynı kullanıcı deneyimini sunuyor. Her iki telefonda da WiFi ve Bluetooth’un yanısıra 3G desteği yer alıyor. Microsoft dahili belleğin Kin telefonları için önemli bir husus teşkil etmediğine inanıyor, çünkü tüm fotoğraf ve video kolleksiyonunuzu internet üzerindeki çevrimiçi depolama alanında saklama imkanına sahip olacaksınız. İnternette depolanan tüm bu içeriklerde telefon üzerinden gezinmek de mümkün olacak. Kin ile birlikte Silverlight tabanlı bir masaüstü uygulaması da gelecek. Bu sayede kişi listesi, sosyal ağ durum güncellemeleri, görüntüler gibi tüm telefon içeriklerini bilgisayardan görüntülemek ve kontrol etmek de mümkün olacak.

Microsoft’un Kin’de odaklandığı en büyük işlerden bir tanesi tamamiyle yeni, farklı, çılgın bir kullanıcı arayüzü. Bu arayüz blok, basit yazı ve monokromatik element tabanlı. Kin’e özel iki büyük özellik “Spot” ve “Loop”. Loop, Kin’in ana ekranına verilen ad. Bu ana ekranda arkadaşlarınızın Facebook, Twitter gibi sosyal medya servislerindeki durum güncellemelerinin toplu hâlini, sizin belirleyeceğiniz önem sırasına göre görüntülemek mümkün olacak. Spot ise ekranın alt kısmında yer alan yeşil bir nokta. Buraya harita, görüntüler, durum güncellemeleri, videolar gibi istediğiniz içeriği sürükleyerek kontaktlarınızla paylaşabileceksiniz. Bunu mesajlaşma yazılımında kullandığınız “Dosya Ekle” butonu gibi düşünebilirsiniz.

Hem Kin One hem de Kin Two’da Zune müzik ve video deneyimi sunulacak. Zune HD kullanıcı arayüzü Windows Phone 7’de olduğu gibi burada da karşımıza çıkıyor. Mac kullanıcılarını da düşünen Microsoft, onlar için Mac uyumlu bir müzik yükleyicisi çıkaracka. Diğer bir deyişle, Kin telefonları gerçek ve doğal birer Zune istemcisi sayılmayacak ve bu telefonları kullanarak müzik satın almak mümkün olmayacak. Yine de, iTunes bu telefonu görüp müzik kütüphanenizle senkronize olabilecek. Her iki telefon da mobil şebeke üzerinden bellenim güncellemelerini alabilecek, böylelikle güncelleme için bilgisayara gerek kalmayacak. İnternet bağlantısı paylaşımı ise ne yazık ki desteklenmiyor.

Kin One ve Two ilk olarak Mayıs ayında ABD’de Verizon tarafından satışa çıkarılacak. Vodafone ise önümüzdeki sonbahar aylarında bu telefonu Avrupa’da satışa sunacak. Fiyat bilgisi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Video: Microsoft Kin One ve Kin Two

Galeri: Microsoft Kin One ve Kin Two
[nggallery id=289]

İlgili – kin.com

İLGİLİ HABERLER