Eğlence

Microsoft Zune’u donanım olarak değil servis olarak yaşatmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Zune adlı medya oynatıcısının üretimini sonlandırma kararı almış olabilir. Bloomberg’in bir kaynağından aldığı bilgiye göre şirket her ne kadar Zune donanımını artık üretmeyecek olsa da, Zune’u bir yazılım servisi olarak akıllı telefonunda yaşatmayı sürdürecek.

Zune’un akıbetiyle ilgili olarak Microsoft’tan yapılmış resmi bir açıklama yok. Microsoft, konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya cevap olarak aşağıdaki e-posta açıklamasını yaptı:

“Bir Zune cihazı hakkında yapılacak herhangi bir açıklama yok, ancak son olarak Kanada’da, Zune Originals mağazası aracılığıyla Zune HD’yi sunduk ve Kuzey Amerika’da satılmış olan cihazlara destek verme taahhüdüne bağlı kalıyoruz. Windows Phone 7 ve Xbox 360’ın da aralarında bulunduğu birçok yeni platformda Zune’un yarattığı müşteri heyecanından etkilenmiş durumdayız. Uzun dönemdeki stratejimiz Zune ekosisteminin Microsoft platformları genelinde güçlenmesine odaklanmak.”

Zune’un en son versiyonu olan Zune HD 2009 yılında piyasaya çıkmıştı. Dört yıldır iyi gitmeyen satışlar ve düşük müşteri ilgisi nedeniyle Zune cihazları sonsuza kadar tarihe karışabilir.

İlgili – Geekosystem

İLGİLİ HABERLER