Teknoloji

Microsoft küçük ölçekli yüz tanıma teknolojisi yatırımlarından vazgeçiyor

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, yüz tanıma teknolojisine sınırlamaların getirilmesi konusundaki fikirlerini daha önce açıklamıştı. Şirket bu konudaki tutumunu daha net bir şekilde göstermek için yeni bir adım daha attı.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, yüz tanıma teknolojisi üzerinde çalışan girişimlerdeki azınlık yatırımlarının sonlandırıldığı belirtildi. Yazılım devi, İsrail merkezli AnyVision’daki hisselerini de elden çıkaracağını açıkladı. AnyVision, İsrail’in Batı Şeria’daki kontrol noktalarına yerleştirdiği yüz tanıma sistemlerini geliştirmişti.

Microsoft’un risk sermayesi fonu M12 ve AnyVision tarafından yapılan ortak açıklamada; söz konusu yatırımların, Microsoft’a yüz tanıma teknolojisinin kontrolü için yeterince imkan sağlamadığı belirtildi. Yazılım devi, daha fazla söz hakkının olacağı daha büyük ölçekli yatırımlara odaklanacağını açıkladı.

Microsoft’un AnyVision’daki hisselerini ne zaman elden çıkaracağı konusunda şu an için bir takvim açıklanmış değil.

AnyVision, yüz tanıma teknolojisini Batı Şeria’daki Filistinlileri izlemek amacıyla kullandığı için eleştirilmişti. AnyVision’ın bu uygulaması, Microsoft’un yüz tanıma teknolojisinin “demokratik özgürlüklere uygun” şekilde kullanımına ilişkin tavrına fazlasıyla aykırı görünüyor. AnyVision teknolojisinin sadece sınır geçişlerinin kontrolü için kullanıldığını belirtse de; Microsoft yüz tanıma teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte yoğunlaşması muhtemel şikayetlerden kendisini korumayı amaçlamışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER