Teknoloji

Microsoft Xbox uygulamasına PC oyunları herhangi bir yere yükleme imkanı

microsoft xbox windows uygulama

Microsoft en sonunda Windows Store’daki oyunların serbestçe erişilebilen herhangi bir klasöre yüklenmesine izin veriyor. Yazılım devi, geçen yıl bu işlevi test etmeye başlamıştı ve salı günü tüm Windows 10 ve Windows 11 kullanıcıları için Xbox’ta kullanıma sundu.

Bu, Windows mağazasından oyun yükleme sürecini büyük ölçüde iyileştirecek ve PC oyuncularının oyun dosyalarına sınırsız erişimle başlıkları istedikleri herhangi bir klasöre yüklemelerine olanak tanıyacaktır. PC Game Pass’ten oyun yükleme sırasında yaşanan pek çok sıkıntıyı giderecek ve Windows kullanıcılarının oyun dosyalarını yedekleyebilmesine ve gelecekte geri yükleyebilmesine imkan tanıyacaktır.

Microsoft daha önce Windows kullanıcılarını, uygulama mağazasından indirilen PC oyunlarını, bir sürücünün kökündeki özel bir WindowsApps klasörüne yüklemeye zorlamıştı. Ek depolama sürücüleri desteklenirken, oyunları istediğiniz bir klasöre yükleyemez veya bunları serbestçe taşıyamaz veya dosyaları değiştiremezsiniz.

microsoft windows xbox oyun yükleme

Bu güncellemeden yararlanmak için mevcut oyunlarınızı da yeniden yüklemeniz gerekmeyecek. Xbox uygulamasında oyunlara sağ tıklayıp Yönet’i seçip, ardından yeni yükleme ve oyun yönetimi özelliklerini etkinleştirebilirsiniz. Gelecekte yükleyeceğiniz tüm oyunlar, onları hangi klasöre yükleyeceğinizi seçme olanağını içerecektir.

Ayrıca bu değişiklikler, Windows mağazasından daha fazla oyun modlama olanağını da açacak ve genel olarak Xbox uygulamasını çok daha fazla Steam benzeri bir ortam hâline getirecektir. Yeni Xbox uygulama güncellemesi, Windows mağazasından hemen indirilebilir.

İLGİLİ HABERLER