Eğlence

Microsoft’un yeni Xbox uygulaması Windows PC’ye oyun yükleme sorunlarını çözecek

microsoft xbox windows pc

Microsoft, test kullanıcılarına Windows mağazasından oyun yükleme sürecini büyük ölçüde iyileştiren Windows için yeni bir Xbox uygulamasına erişim izni veriyor. Güncellenen uygulama PC oyuncularının oyun dosyalarına sınırsız erişimle oyunları istedikleri herhangi bir klasöre yüklemelerine olanak tanıyor.

Bu yeni sürüm, PC için Xbox Game Pass’ten oyun yüklemenin zorluklarının çoğunu gidermeye yardımcı olacaktır. Ayrıca oyun dosyalarını yedekleyebilir ve gerekirse geri yükleyebilirsiniz. Daha önce Microsoft, oyunları sürücünün dosya yolunda yer alan bir WindowsApps klasörüne yüklemeye zorlamıştı. Böylece kullanıcıları, dosyaları değiştiremez veya serbestçe hareket ettiremez hâle getirmişti. Güncellenmiş Xbox uygulaması, konum seçmenize de izin veriyor ve mevcut oyunlarınız yüklüyse bunları ikincil sürücülere taşıyabilirsiniz.

Windows 10 ve Windows 11 kullanıcıları, uygulama mağazasından indirebilecekleri Xbox Insider Hub uygulaması aracılığıyla yeni Xbox uygulamasını test edebilir. Güncellenmiş Xbox uygulamasını edinmek için Xbox Insider Hub uygulamasındaki “Windows Oyun” önizlemesine katılmanız gerekiyor. Microsoft, bu erken sürüm için bazı oyunların harici sürücülerde başlatılmasıyla ilgili sorunları ve henüz desteklenmeyen bazı oyunlar da dahil olmak üzere bir dizi bilinen sorunu hatırlatıyor.

Ayrıca, bunu engelleyen bir izin sorunu olduğu için Windows mağazasından indirilen oyunları Steam’e ekleyemezsiniz. Xbox uygulaması hâlâ önizleme aşamasında bulunuyor, bu nedenle söz konusu durum, uygulama yaygın olarak kullanıma sunulmadan önce giderilecek bir hata olabilir.

Her iki durumda da, Windows mağazası oyun yüklemeleri, PC kullanıcıları için yıllarca süren sorun ve hatalardan sonra nihayet Steam benzeri bir hâle geliyor. Windows mağazası nedeniyle PC için Xbox Game Pass’ten kaçınıyorsanız, bu yeni Xbox uygulaması sizi yeniden düşünmeye sevk edecektir.

İLGİLİ HABERLER