EğlenceTeknoloji

Microsoft’tan engellilerin oyunlara erişimini kolaylaştırmak için yeni adımlar

microsoft xbox

Microsoft, Xbox Adaptive Controller’ı 2018’de çıkarmıştı. Şirket o günden bu yana farklı engellere sahip kişilerin oyunlara erişimini kolaylaştırma konusuna ayrı bir önem veriyor. Microsoft şimdi de bu konudaki en önemli adımını atmaya hazırlanıyor. Yazılım devi Xbox ve PC için yayınlanan oyunların herkes tarafından oynanabilmesi için harekete geçiyor.

Stüdyolar için bir program başlatan şirket, hazırlanan oyunların Xbox Erişilebilirlik Programı’na uygunluğunu gözden geçirecek. Microsoft, bu girişimin oyun endüstrisi için bir ilk olduğunu belirtiyor.

Microsoft bu test sürecinde geliştiricilere oyunlarının hangi kısımlarının engellileri zorlayabileceği konusunda fikir verecek. Yazılım devi bu süreçlerde oyun dünyasından ve engellilerden gelen geri bildirimlerden de faydalanacak. Geliştiricilere kapsayıcı tasarım gibi konularda ekstra kaynaklar da sağlanacak.

Şirket, Xbox Erişilebilirlik Programı’nı da test programına yardımcı olması amacıyla güncelliyor. Programın okunmasının ve anlaşılmasının kolaylaştırılması da yapılan değişiklikler arasında bulunuyor. Teknik terimleri azaltıp bağlamı kuvvetlendirecek olan Microsoft, her başlıkta daha fazla bilgi sunacak.

Microsoft, Xbox ve PC oyunlarının engelliler tarafından daha kolay biçimde oynanabilmesi için yürüttüğü girişimi bir yolculuk olarak değerlendiriyor. Şirket, son değişiklikleri bu yolculuktaki küçük bir nokta olarak tanımlıyor.

İLGİLİ HABERLER