EğlenceTeknoloji

Microsoft Xbox ve Bethesda’nın E3 etkinliğinin tarihini açıkladı

microsoft xbox bethesda

Microsoft, E3 2021 kapsamında yeni Xbox ve Bethesda oyunlarını sergileyeceği etkinliğin tarihini açıkladı. 13 Haziran Pazar günü Türkiye saatiyle 20.00’da başlayacak olan etkinlik, 90 dakika sürecek.

Xbox’ın oyun pazarlamasından sorumlu genel müdürü Aaron Greenberg, konuyla ilgili blog yazısında şu ifadeleri kullandı: “Etkinliğin odak noktasında Xbox Game Studios’un Bethesda’nın ve dünyanın dört bir yanındaki partnerlerimizin kreatif insanları olacak.”

Microsoft, Bethesda Softworks’ün sahibi olan ZeniMax Media’yı satın alma sürecini geçtiğimiz mart ayında tamamlamıştı. E3 2021 etkinliği bu iki şirketin birlikte neler hazırladığını görmek için ilk fırsat olacak.

Ancak bu satın alma, Bethesda oyunlarının Xbox’a özel olarak hazırlanacağı anlamına gelmiyor. Bethesda’nın sahibi olduğu Arkane Studios tarafından hazırlanan Deathloop, ilk olarak PlayStation 5 ve PC’de oyuncularla buluşacak. Microsoft’tan Phil Spencer ise gelecekte bazı Bethesda oyunlarının sadece Xbox ve Xbox Game Pass’e gelebileceğini belirtmişti.

Microsoft, E3 2021 kapsamındaki Xbox ve Bethesda etkinliğinde önemli duyurular yapacak. Şirketin Halo Infinite’i daha detaylı biçimde anlatması beklenirken, Psychonauts 2 hakkında da yeni detayların paylaşılabileceği söyleniyor. Fable ve Forza Motorsport serilerinin yeni oyunları ve Bethesda tarafından hazırlanan Starfield ve yeni Indiana Jones oyununun da etkinlikte gözler önüne çıkması bekleniyor. Etkinlik Facebook, Twitter, Twitch ve YouTube’dan canlı olarak yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER