Teknoloji

Microsoft Xbox oyun kumandası için yeni yazılım

microsodt xbox

Microsoft Xbox One, Elite 2 ve Adaptive Controller oyun kumandaları için yeni bir yazılım güncellemesi test etmeye başladı. Güncellemenin getirdiği en önemli yenilik olarak eşleştirilmiş cihazlar arasında kolay geçiş imkanı göze çarpıyor. Microsoft, Dynamic Latency Input (DLI) özelliğini de eski oyun kumandalarına getiriyor.

Yeni yazılım, uyumlu oyun kumandalarına Bluetooth Low Energy desteğini de getiriyor. Microsoft’un mevcut Xbox One kumandalarının büyük kısmı akıllı telefon ve PC’lerde kullanım için Bluetooth desteğine sahip. Ancak oyun kumandaları Xbox konsollara Xbox Wireless protokolü üzerinden bağlanıyor.

Yeni yazılım sayesinde kullanıcıların akıllı telefon veya PC’den Xbox konsollara geçiş yapması kolaylaşacak. Geçiş için sadece eşleştirme butonuna iki defa dokunmak yeterli olacak.

DLI desteği ise Xbox Series X ve S konsollara bağlı oyun kumandalarındaki gecikmeyi düşürüyor. Böylelikle oyun deneyiminin daha tepkisel hâle gelmesi sağlanıyor. Bu desteğin Xbox One kumandasına gelişi, eski konsolunu kullanmaya devam edenlere daha keyifli bir deneyimin önünü açıyor.

Microsoft yeni oyun kumandası yazılımının testlerine Xbox Insiders programının üyeleriyle başladı. Yeni yazılımın gelecek aylarda tüm Xbox kullanıcılarına ulaştırılması planlanyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER