EğlenceTeknoloji

Microsoft Xbox Live adını değiştirmeyi planlamıyor

Microsoft Xbox Live kesintilerini telafi etmeye hazırlanıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Xbox Live adını değiştirmek veya Xbox Live Gold servisini sonlandırmak gibi bir planının olmadığını açıkladı. Xbox Live adının değiştirilebileceğine dair dedikodular, Microsoft’un hizmet anlaşmasında değişiklik yapmasının ardından gündeme gelmişti. Yazılım devinin Xbox Live’dan “Xbox çevrimiçi hizmeti” olarak bahsetmesi, değişiklik iddiasını tetiklemişti.

Microsoft tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şu ifadeler yer alıyor: “Microsoft Hizmetler Anlaşması’nda ‘Xbox çevrimiçi hizmeti’ ifadesinin kullanılması, çapraz kayıtlar ve arkadaşlık talepleri gibi özellikler barındıran bir Xbox servisine referans niteliği taşıyor. Bu dil değişikliğiyle bahsi geçen servis ile Xbox Live Gold arasındaki ayrımı belirginleştirmeyi istedik. Xbox Live’ın sunduğu hizmet veya Xbox Live Gold için bir değişiklik söz konusu değil.”

Xbox Live Gold’un sonlandırılacağı veya tamamen ücretsiz olacağına dair iddialar da gündeme gelmişti. Microsoft’tan yapılan açıklamada, Xbox Live Gold’un sonlandırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı ve servisin Xbox deneyiminin bir parçası olmaya devam edeceği belirtildi.

Açıklamada servisin gelecekte ücretsiz olabileceği iddialarına değinilmemesi ise dikkat çekiyor. Xbox One sahiplerinin internette multiplayer oyun deneyimi için Xbox Live Gold abonesi olması gerekiyor. Bu zorunluluğun Xbox Series X’te de sürmesi bekleniyor. Windows 10 üzerinden Xbox Live uyumlu oyunları oynayanlar içinse böyle bir durum söz konusu değil.

Microsoft, bir süre önce çevrimiçi mağazasından Xbox Live Gold için 12 aylık abonelik seçeneğini kaldırmıştı. Şirketin Xbox Live adını değiştirmeyi veya Xbox Gold Live’ı sonlandırmayı planlamadığı kesin görünse de, Xbox Live Gold’un ücretsiz olması konusunda henüz net bir karar alınmamamışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER