Teknoloji

Microsoft yeni nesil Xbox konsollarla ilgili planlarını E3 2019’da açıklayacak

microsoft xbox

Sony, oyun dünyasının en büyük etkinliği E3’e 2019’da katılmayacağını daha önce duyurmuştu. Japon teknoloji devinin oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Microsoft ise geleneği bozmayacak. Şirket, E3 2019‘da da büyük bir etkinlik düzenleyecek. Fransız oyun haberleri sitesi JeuxVideo‘da yer alan habere göre, Microsoft Xbox ailesiyle ilgili yeni planlarını da bu etkinlikte açıklayacak.

Şirketin konsolların ismi veya fiyatları gibi bilgileri E3 2019’da duyurması beklenmiyor. Ancak Microsoft’un 2020’de çıkaracağı iki yeni cihaz için doğrulamanın gelme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Haber, şirketin 2017’nin sonbaharında Xbox One X’i çıkarmasının ardından gelecek yol haritasını açıklama konusunda girdiği yavaş ve istikrarlı tutumla da örtüşüyor.

Microsoft, E3 2018’de Halo’nun Halo Infinite adını taşıyan yeni sürümünü duyurmuş ve bir çevrimiçi oyun servisi üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Söz konusu servisin Nintendo Switch için de destek sunacağına dair haberler hafta içinde gündeme gelmişti. Sony’nin donanım ve servisler konusundaki ketum tavrının tersi bir tutum takınan Microsoft, çevrimiçi oyun servisinin xCloud adını taşıyacağını ve herkese açık testlerin 2019’da başlayacağını daha önce açıklamıştı.

Microsoft’un yeni konsollarının kod isimleri geçtiğimiz aralık ayında internete sızmıştı. Konsollardan biri içi Anaconda, diğeri içinse Lockheart kod adının kullanıldığı belirtilirken; iki konsol için yürütülen ortak geliştirme projesine Scarlett adı verildiği ortaya çıkmıştı. Microsoft’un Xbox One S ve X için uyguladığı “iyi/ daha iyi” yaklaşımını yeni dönemde de sürdüreceği ve bu nedenle yola en baştan iki konsolla çıkılacağı ifade edilmişti.

Anaconda’nın SSD taşıyacağı, Lockheart’ın ise xCloud için disksiz bir tamamlayıcı olayacağına dair iddialar da daha önce gündeme gelmişti. JeuxVideo’nun haberinde ise yeni konsolların eski konsollardaki oyunları destekleyeceği ve Halo Infinite’ın hem Xbox One X ve S’te hem de yeni konsollarda oyuncularla buluşacağı belirtiliyor.

Microsoft Xbox ile ilgili yeni planlarını açıklamak için E3 2019’u beklese de, şimdiden önemli detaylar biliniyor. Yine de, Sony’nin olmadığı bir ortamda E3’e damga vurabilecek açıklamalar yapmak şirket için mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Ancak E3 2019’a kadar yeni detayların da ortaya çıkabileceğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER