Eğlence

Xbox Game Pass yakında Nintendo Switch’te de kullanılabilir

xbox game pass

Görünen o ki; Microsoft ve Nintendo, Sony’nin olmadığı özel bir oyun kulübü kurmaya hazırlanıyor. Sony’nin çapraz platform oyun deneyimine yönelik mesafeli duruşu, rakiplerini yakınlaştırmışa benziyor. Kaynaklar, iki şirketin oyun dünyasında dengeleri değiştirecek bir işbirliğine gideceğini iddia ediyor. Buna göre, Microsoft Xbox Game Pass platformu kapsamında sunduğu oyunlara Nintendo Switch üzerinde de erişilmesine izin verecek.

Mevcut teknolojiler ve dedikodular ışığında bu iddiaya pek de şaşırmamak gerekiyor. Microsoft’un hem Xbox Game Pass’i hem de Xbox Live’ı kendi konsollarının ve PC’lerin ötesine taşımak istediği biliniyor. xCloud kod adlı bir çevrimiçi oyun projesi üstünde çalıştığı bilinen Microsoft’un bu doğrultuda Nintendo’yla birlikte hareket etmesi sürpriz etkisi yaratmıyor.

Nintendo da çevrimiçi oyun iletimi konusunda tecrübeli bir şirket. Bu da iki şirketin ortak çalışmasını anlamlı kılan bir faktör olarak öne çıkıyor. Microsoft’un desteği sayesinde normal şartlar altında Nintendo Switch için yayınlanmayacak oyunların da konsola gelme ihtimalini unutmamak gerekiyor. Bu da işbirliğini Nintendo açısından da önemli kılıyor.

Söz konusu hamle mantık çerçevesinde makul görünse de, ekonomik açıdan aynı derecede makul olmayabilir. Nintendo tarafından bu durum, geliştiricileri doğrudan Switch için oyun geliştirmekten soğutacak bir faktöre dönüşebilir. Xbox için geliştirilen oyunların Switch’te de oynanabilmesi, geliştiricilere bir taşla iki kuş vurma imkanını sağlıyor. Microsoft açısından daha kârlı görünen bu işbirliğinin en çok oyunculara yarayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Game Informer‘ın haberine göre, Xbox Game Pass için Nintendo Switch açılımının duyurusu 2019 içinde yapılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER