Teknoloji

Sony E3 2019’a katılmama kararı aldı

sony e3 playstation 4

E3, oyun dünyasının en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Sony de PlayStation ile oyun dünyasının belirleyici faktörlerinden biri konumunda. 24 yıldır devam eden etkinliğin gediklilerinden olan Japon elektronik devi, bu geleneğe önümüzdeki yıl itibarıyla ara verecek. Sony E3 2019‘a katılmama kararı aldı.

Şirket, Game Informer sitesine gönderdiği bir açıklamayla kararını doğruladı. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Endüstri geliştikçe Sony Interactive Entertainment da toplulukla etkileşim için yenilikçi fırsatları aramaya devam ediyor. PlayStation hayranları bizim için her şey demek. Onları mutlu etmek için sürekli yenilik yapmak, farklı düşünmek ve yeni yolları denemek istiyoruz. Bunun sonucu olarak 2019’da E3’e katılmama kararı aldık. 2019’da topluluğumuzla etkileşim kurmak adına yeni yollar aramayı sürdürüyoruz ve planlarımızı sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Sony böylelikle son aylarda PlayStation ile ilgili bir büyük etkinliği ikinci kez iptal etmiş oldu. Şirket, 2018’de de her yıl aralık ayının başlarında düzenlediği ve yeni oyunları tanıttığı PlayStation Experience etkinliğini gerçekleştirmeme kararı almıştı. Sony Interactive Entertainment’ın küresel stüdyolardan sorumlu başkanı Shawn Layden, ellerinde etkinliği anlamlı kılacak kadar yeni materyal olmadığı için böyle bir tercihte bulunduklarını belirtti.

Sony E3 etkinliğini pas geçen ilk büyük oyun şirketi değil. Nintendo da 2013’ten bu yana E3 kapsamında büyük bir toplantı gerçekleştirmiyor. Şirket, son yıllarda E3’e sadece küçük bir fuar alanıyla katılıyor.

İLGİLİ HABERLER