EğlenceTeknoloji

Xbox’ın dijital oyun mağazasının tasarımı yenileniyor

microsoft xbox mağaza

Microsoft, Xbox kullanıcılarının oyunlara ulaşabildiği dijital mağazasının tasarımında kapsamlı bir değişikliğe gitti. Böylelikle çok daha hızlı bir deneyimi sunmayı amaçlayan şirket, mağazada gezinmeyi de kolaylaştırmayı vadediyor. Konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, Xbox ekibinden Cody Bird’ün şu ifadeleri yer alıyor: “Standart bir uygulama güncellemesinden çok daha fazlasını yaptık ve deneyimi daha hızlı, güvenli ve kullanışlı olması amacıyla tepeden tırnağa yeniledik.”

Yenilenen uygulama, 5 Ağustos itibarıyla Xbox Insider programının bazı üyelerinin kullanımına açılacak. Önümüzdeki haftalarda testin kapsamı biraz daha genişletilecek. Sonbaharda ise Xbox One sahipleri ve yeni Xbox Series X’in kullanıcıları yeni mağaza deneyimini yaşayabilecek.

Yenilenen mağaza, mevcut versiyona kıyasla belirgin biçimde daha hızlı çalışacak. Microsoft hızın iki kat artacağını belirtirken, sayfaların iki saniyenin hatta bazen bir saniyenin altında yükleneceğine dikkat çekiyor. Yeni tasarımda Xbox kumandasıyla istenen noktaya ulaşılmasının hızlandırılmasına önem verildiği vurgulanıyor. Kenar navigasyon panelinin PC’deki Xbox uygulamasına benzer hâle gelmesi de göze çarpıyor.

Yenilenen mağazanın Game Pass dönemine uygun şekilde optimize edilmiş olması da dikkat çekiyor. Artık mağazada oyunlar hakkında biraz daha detay görmek için çok derine inmek gerekmiyor. Tasarımda özel fırsatları ön plana çıkaracak değişiklikler de yapılırken, kullanıcılara oyunların farklı versiyonlarını karşılaştırma imkanı da sunuluyor.

Yeni tasarımda ebeveyn kontrollerine de özellikle vurgu yapılıyor. Kullanıcıların Xbox mağazasında gezinmek için giriş yapmaları gerekiyor. Buna ek olarak, içerik filtreleriyle evdeki genç kullanıcıların kendilerine uygun olmayan şeyler görmeleri engellenebilecek.

Microsoft bazı küçük ve yararlı eklemeler yapmayı da ihmal etmedi. “Son bakılanlar” listesi oyuncuların inceledikleri ancak istek listelerine eklemedikleri oyunları tekrar bulmalarını kolaylaştıracak.

Bird, yenilenen Microsoft Mağaza’nın önümüzdeki dönemde Xbox kullanıcılarına sunulacak yeniliklerden sadece biri olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER