Teknoloji

Grammarly artık doğrudan Microsoft Word Mac uygulamasında kullanılabilecek

grammarly microsoft word mac

Kullanıcılarına yazımlarını geliştirecek tavsiyeler vermek için tasarlanan Grammarly, artık Microsoft Word Mac uygulaması ve Word Online üzerinde de kullanılabilecek bir eklentiye sahip. Mac kullanıcılarının daha önce Word’deki dosyalarını Grammarly ile kontrol etmeleri için doğrudan Grammarly uygulamasından veya çevrimiçi Grammarly Editor’dan yararlanmaları gerekiyordu. Microsoft Word’ün Windows uygulaması ise uzun süredir bir Grammarly eklentisine sahip.

Artık Mac uygulamasında veya çevrimiçi ortamda bir Word dosyası hazırlarken, Grammarly’nin yazı önerilerine hızlı şekilde erişebilecek. Öneriler sayfanın sağ tarafında gösterilecek. Bu önerilere tıklandığında öneriler yazılara otomatik olarak işlenecek.

Yazım kuralları ve dilbilgisi konusunda kullanıcılarına yardım eden Grammarly, yazılı metnin daha anlaşılır olması konusunda da katkı sunuyor. Bu noktada, Grammarly’nin söz konusu hizmeti İngilizce yazılar için sağladığını belirtmekte fayda var.

Microsoft Word Mac ve Word Online eklentileri faaliyete geçen Grammarly, ücretsiz bir servis. Ancak servisin aylık fiyatı 11.66 ve 29.95 dolar arasında değişen bir Premium paketi de mevcut. Ücretsiz versiyonda dilbilgisi, yazım, noktalama ile kısa ve öz anlatım konusunda öneriler bulmak mümkün. Grammarly’nin Premium paketi ise daha fazla alanda tavsiye sunuyor ve hatta intihal kontrolü yapabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER