Teknoloji

Microsoft Windows Defender ile Google Chrome’u da koruyacak

microsoft windows defenderMicrosoft Windows Defender adını taşıyan antivirüs tarayıcısının Google Chrome versiyonunu kullanıcılarla buluşturmaya başladığını açıkladı. Windows Defender’ın Chrome eklentisi, zararlı URL’lerden oluşan bir liste barındırıyor. Söz konusu listedeki adresler, Google Chrome tarafından engelleniyor.

Windows Defender’ın Chrome eklentisiyle kullanıcıların zararlı sitelerden gelen zararlı yazılımlara karşı korunması amaçlanıyor. İnsanların şifrelerini ele geçirmek amacıyla gönderilen e-postaların etkisiz hâle getirilmesi de Microsoft’un eklentiyi sunmadaki amaçları arasında bulunuyor.

Ancak Google uzun süredir Chrome içinde zararlı bağlantıları engellemek adına kendi koruma araçlarını sunuyor. Dolayısıyla Microsoft’un hamlesi biraz “gereksiz” bir adım niteliğini taşıyor.

Buna karşılık, Microsoft Windows Defender ile şifre ele geçirme saldırılarını engelleme konusunda yüzde 99 oranında bir başarı yakaladığına dikkat çekiyor. Bu oranın Chrome’un yerleşik çözümünde yüzde 87 seviyesinde olduğu belirtiliyor. Bir diğer internet tarayıcısı Mozilla Firefox’ta ise yüzde 70’lik bir engelleme oranından bahsediliyor. Windows Defender’ın Chrome eklentisine Chrome Web Mağazası üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER