Teknoloji

Windows Defender Chrome ve Firefox’a geliyor

microsoft windows defender

Microsoft Windows Defender Uygulama Muhafızı isimli eklentisini Google Chrome ve Mozilla Firefox‘ta test etmeye başladı. Şirket, söz konusu eklentiyle kurumsal bilgisayarlar için daha iyi koruma sunmayı amaçlıyor. Şimdiye kadar Edge’e özgü olan bu eklenti, sistem yöneticilerinin güvenli siteler listesinde yer alan sayfaları açarken sanal bir koruma sağlıyor. Bu sayede web sitesi zararlı olsa bile, saldırganların şirketlerin sistemlerine sızması engellenmiş oluyor.

Windows Defender eklentisi, Chrome ve Firefox’un kendi eklenti mağazaları üzerinden indirilebiliyor. Ancak eklenti çalışırken de Microsoft Edge’in yardımına ihtiyaç duyuyor.

Eğer URL’nin güvenli siteler listesinde olmadığı tespit edilirse, web sayfası izole edilmiş bir Edge oturumu içinde açılıyor. Bu kapalı oturum içinde tıklanan bir bağlantı, eğer güvenilir bir siteye yönlendirme yapıyorsa yine orijinal tarayıcıda açılıyor.

Bu özelliği kullanabilmek için Microsoft Windows Defender eşlik uygulamasını Microsoft Mağaza’dan indirmek gerekiyor. Ardından da tarayıcı eklentisinin yüklenmesine ihtiyaç duyuluyor. Hâlâ ön izleme modunda olan bu özelliğe şu an için sadece Windows Insider programının üyeleri erişebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER