Teknoloji

Microsoft Windows 11 testlerinde kontrolü sıkı tutuyor

microsoft windows 11

Microsoft, Windows 11 için elverişli olmayan PC’leri Windows Insider test programından çıkarıyor. Minimum donanım gereksinimlerini karşılamayan bir cihazda Windows 11’i test edenler, Windows Update’te Windows 10’u yeniden yüklemeleri gerektiğini söyleyen bir mesajla karşılaşıyor.

Microsoft’un uyarı mesajında şu ifadeler yer alıyor: “Bilgisayarınız Windows 11 için minimum donanım gereksinimlerini karşılamıyor. Cihazınız Windows 11’in Windows Insider programına katılmak için elverişli değildir. Lütfen Sürüm Ön İzleme Kanalı’nda Windows Insider test programına katılmak için Windows 10’u yeniden yükleyin.”

Windows 11’i geliştirici veya beta kanallarında test edenler, bu hafta itibarıyla yukarıdaki mesajı görmeye başladı. Yazılım devi, geçtiğimiz gün Windows 11’in 5 Ekim’den itibaren kullanıcılarla buluşacağını duyurmuştu.

Microsoft minimum donanım gereksinimleri konusunda kullanıcıları Windows 11’in testleri başladığında uyarmıştı. Bu uyarının tekrarlanması ve ekstra bir önlem alınması, yazılım devinin söz konusu gereksinimleri pek net anlatamadığını düşündürüyor.

Microsoft, Windows 11 testi için uyumlu olmayan cihazlara 2025’e kadar desteklenmeye devam edecek Windows 10’un yeniden yüklenmesini istiyor. Windows 11’i hâlihazırda deneyenlerin büyük kısmını Microsoft’un sadık hayranları oluşturuyor. Bu kullanıcı grubunun Windows 11’in nihai sürümüne erişip erişemeyeceği de şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER