Teknoloji

Windows 11 çıkış tarihi için beklenen açıklama geldi

windows 11 teams çıkış tarihi

Windows 11 çıkış tarihi için beklenen açıklama sonunda geldi. Microsoft yeni işletim sisteminin 5 Ekim’den itibaren kullanıcılarla buluşacağını duyurdu. Bu tarihten itibaren hem Windows 10 kullanıcıları Windows 11’e geçiş yapabilecek hem de Windows 11 yüklü bilgisayarları satın almak mümkün olacak.

Ancak güncellemeye tüm kullanıcılar ilk günden erişemeyecek. Dağıtım kademeli şekilde gerçekleştirilecek. Burada yeni donanımlara öncelik verilecek ve güncellemenin hangi cihazlara önce gideceğini belirlemek için “zekâ modelleri” kullanılacak. Desteklenen tüm cihazlar için dağıtım 2022’nin ortalarında tamamlanmış olacak. Ancak bu politika eski cihaz sahiplerinin bekleme süresinin uzun olacağı anlamına geliyor.

Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, Samsung ve Microsoft’un Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarından bazıları da güncellemeye hızlı şekilde erişebilecek.

Windows 11, merakla beklenen özelliklerinden biri olan Android uygulama desteğini ise çıkış tarihi olan 5 Ekim’de sunamayacak. Microsoft ilk etapta önümüzdeki aylarda yayınlanacak bir Windows Insider ön izleme sürümünde bu özelliği kullanıcılarla buluşturacak. Özelliğin tüm kullanıcılara açılmasına ise daha uzun bir zaman var gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER