Teknoloji

Microsoft Windows 10’a Android uygulamalarını yansıtma özelliğini duyurdu

windows 10 your phone

Microsoft Windows 10 için yeni bir özelliğin duyurusunu gerçekleşti. Bunun sayesinde Android telefon sahipleri cihazlarındaki herhangi bir uygulamayı Windows masaüstü bilgisayarından görüntüleyip kullanabilecekler.

Microsoft’un uygulama yansıtma olarak nitelendirdiği bu özellik Windows’ta Your Phone adı verilen bir uygulama olarak görünüyor. Şu an için de en iyi Android ile çalışıyor.

Bu arada Microsoft zamanında bir web sayfasını iPhone‘dan Windows 10 masaüstü bilgisayara göndermenin, bu şekilde mobilde kalınan yerden masaüstünde devam etmenin mümkün olacağını söylemişti. Bu özellik de Your Phone’un işlevleri arasında bulunuyor.

Her ne olursa olsun, Your Phone uygulaması, Windows Phone’un çöküşünün ardından Windows 10 ile mobil ekosistem arasında köprü kurmak açısından önemli bir adım niteliğini taşıyor.,

Microsoft, Surface etkinliğinde bu özelliğin gösterimini yaptı, ancak fazla detaya inmedi. Bir kullanıcı Snapchat mesajlarını Surface cihazında, uygulama yansıtma özelliğini kullanarak Windows bilgisayara yansıttı.

Microsoft, uygulama yansıtma özelliğinin Windows 10 Ekim 2018 güncelleştirmesi kapsamında kullanıma sunulacağını duyurdu. Başlangıçta Android‘in mesajlaşma ve fotoğraf uygulamaları yansıtılıyor ve iPhone’un web sayfası transfer özelliği kullanılabilir olacak. Daha kapsamlı Android uygulama desteği daha sonra gelecek. iPhone kullanıcılarının Your Phone içinde daha fazla özellik desteği alıp almayacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER