Teknoloji

Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi yayınlandı

windows 10 ekim 2018 guncellestirmesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft‘un Windows 10 işletim sistemi hâlihazırda 700 milyondan fazla cihazda kullanılıyor. Windows 10 hedeflerinde önemli bir kilometre taşını geride bırakan Microsoft, Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi adını taşıyan yılın ikinci büyük güncelleme paketini de yayınladı.

Dileyen kullanıcılar yeni güncelleme paketine Windows Update üzerinden hemen ulaşabiliyor. Bunu tercih etmeyen kullanıcılar ise yeni güncelleştirmeyi önümüzdeki hafta salı günü itibarıyla otomatik olarak alacak.

Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi, bazı yeni özellikleri beraberinde getiriyor. Söz konusu yeniliklerin en dikkat çekicisi ise bulut tabanlı yeni pano gibi görünüyor. Bu yeni pano sayesinde Windows 10 kullanıcıları cihazlar arasında kopyalama yapabilecek ve kopyalanan içeriklerin geçmişi bulutta saklanabilecek. Bunun evde veya işteki masaüstü bilgisayarının yanı sıra bir dizüstü bilgisayar kullananlar için yararlı bir özellik olacağı söylenebilir.

Windows 10’un uygulama geçmişini cihazlar arasında eş zamanlayan Zaman Çizelgesi özelliği de Ekim 2018 Güncelleştirmesi ile değişiyor. Hem Chrome hem de Firefox için yeni eklentiler hazırlayan Microsoft, rakip tarayıcıların da Zaman Çizelgesi özelliğinden yararlanıp sekmeleri farklı cihazlarda eş zamanlayabilmesini mümkün kılıyor. Bunun Zaman Çizelgesi özelliğini Chrome ve Firefox’u tercih edenler adına da kullanışlı kılacağını görmek çok zor değil.

Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi ile birlikte Microsoft, Your Phone uygulamasını da yayınlıyor. Bir eşlik uygulaması olarak tasarlanan Your Phone ile Windows 10’un iOS ve Android ile arasındaki mesafenin kısaltılması hedefleniyor. Uygulamanın sunduğu özelliklerin büyük kısmından ilk etapta sadece Android kullanıcıları yararlanabilecek. Fotoğrafların eş zamanlanması, mesaj alıp gönderme gibi özellikleri Windows 10 bilgisayar kullanan Android telefon sahipleri deneyimleyebilecek.

Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi Microsoft Launcher’ı da yeniliyor

Microsoft Launcher Android başlatıcısı da Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi ile Zaman Çizelgesi özelliğine erişim kazanıyor. Böylelikle Android telefon ve Windows 10 PC arasında aksiyon ve içerik eş zamanlaması yapmak kolaylaşıyor. Zaman Çizelgesi desteği Microsoft Edge’e de kasım ayının başlarında beta sürümü yayınlanacak bir güncellemeyle eklenecek.

İLGİLİ HABERLER