Teknoloji

Microsoft Windows 10 kullanıcılarını tarayıcı konusunda uyarmayacak

microsoft windows 10

Microsoft Windows 10 kullanıcılarını Google Chrome veya Mozilla Firefox indirmeye hazırlanırken bir mesajla uyarmaya yönelik planını rafa kaldırdı. Kendi internet tarayıcısı Edge‘i öne çıkarmak için böyle bir yöntemi hayata geçirmeyi planlayan şirket, haberin ortaya çıkmasının ardından gelen yoğun kamuoyu tepkisi nedeniyle bu hamleyi yapmaktan vazgeçti.

Microsoft‘un uyarı mesajının varlığı, Windows 10‘un henüz testleri devam eden bir sürümünden alınan ekran görüntüsünün paylaşılmasıyla ortaya çıkmıştı. Söz konusu sürümde, Firefox veya Chrome’u indirmeye çalışanlar, “Zaten Windows 10 için daha hızlı ve güvenli olan Microsoft Edge’i kullanıyorsunuz” şeklinde bir uyarı mesajıyla karşılaşmıştı. Bu mesajın altındaki mavi renkli buton kullanıcıları Edge’i açmaya yönlendirirken, gri renkli buton da indirme işleminin devamını sağlıyordu.

Microsoft Windows 10 kullanıcıları arasında Edge’i tercih edenlerin sayısını artırmak için böyle bir yöntem geliştirmişti. Edge, Microsoft’un daha önceki tarayıcısı Internet Explorer‘a kıyasla çok daha gelişmiş bir deneyim sunsa da, kullanıcı sayısı ve özellikler bakımından Mozilla Firefox ve Google Chrome’un bir hayli gerisinde kalmış durumda.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, insanları Edge’e yöneltmeye yönelik mesajın bir sonraki Windows 10 güncellemesinde yer almayacağı belirtildi.

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi, adından da anlaşılabileceği üzere ekim ayında yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER