Teknoloji

Microsoft Windows 10 için yeni kurulum ekranı test ediyor

microsoft windows 10

İnsanların bilgisayarlarını kullanım amacı farklılık gösterebiliyor. Microsoft da Windows 10 için bu durumu dikkate alarak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yazılım devi, Windows 10 için kullanım amacına uygun hareket etmeyi mümkün kılacak bir kurulum ekranını test ediyor.

Microsoft konuyla ilgileri bilgileri Windows Insider blogunda yayınladığı bir yazıyla paylaştı. Yazıda yer alan ekran görüntüsünde “Cihazınızı kişiselleştirin” başlıklı bir sayfa görülüyor. Burada oyun, aile, eğlence, ders, yaratıcılık gibi farklı seçenekler bulunuyor. Kullanıcılar burada bir veya daha fazla seçeneği işaretleyebiliyor ya da bu adımı tamamen atlayabiliyor.

Bu özellik test aşamasında olduğu için kullanıcıların sistemlerinde şimdilik yapılan seçimler doğrultusunda bir yapılandırma gerçekleştirilmiyor. Ancak Microsoft’un uzun vadeli amacının bu olduğu kolaylıkla anlaşılıyor.

Örneğin, ders seçeneği seçildiğinde not alma ve ortak çalışma araçlarının öne çıkarılması muhtemel görünüyor. Aile seçeneğinde yeni kullanıcı ekleme ekranının hemen gösterilmesi, oyun tarafında ise kullancıların kendi oyun ayarlarını belirleyebileceği düşünülüyor.

Microsoft tarafından test edilen yeni Windows 10 ekranını görmek için Windows Insiders programına üye olmak ve daha sonrasında da Windows’u sıfırlayıp en baştan yüklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER