Teknoloji

Microsoft Windows 10 haritaları için “güncelleme” sözü verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft windows 10 haritalari

Here Haritalar, Windows Phone ve Windows 10 uygulamalarına sunduğu desteği sonlandıracağını açıklamıştı. Windows Phone’un temel harita servisi olan Here’ın masadan kalkması, platformun kullanıcılarını Microsoft’un pek de tatmin edici olmayan harita uygulamasına bağımlı kılacak.

Ancak, yazılım devi mevcut harita uygulamasını geliştirerek kullanıcı deneyimini daha üst bir noktaya taşımayı hedefliyor. Dave_MSFT rumuzlu bir Microsoft çalışanı tarafından Reddit aracılığıyla paylaşılan bilgide, şirketin Windows 10 haritaları için “heyecan verici bir güncelleme” hazırlığı yürüttüğü belirtildi.

Microsoft Windows 10 haritaları için hazırladığı güncellemede kullanıcılara gelişmiş bir sürüş modu sunacak. Gelişmiş sürüş modunun olmaması, Microsoft’un kendi harita uygulamasının Here Haritalar’ın arkasında kalmasının sebepleri arasında değerlendiriliyor. Şirketin söz konusu güncellemeyi öncelikli olarak Windows 10’un test kullanıcılarına ulaştırması, ardından güncellemeyi tüm kullanıcılara dağıtması bekleniyor.

Reddit üzerinde Microsoft’un harita uygulamasıyla ilgili geri bildirimleri toplama konusunda oldukça istekli gözüken Dave_MSFT, şirketinin harita deneyimini geliştirme konusundaki isteğini ve kararlılığını gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER