Teknoloji

Here Haritalar Windows 10 Mobile desteğini sonlandırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft lumia here haritalar

Here Haritalar, uzun yıllar boyunca Microsoft’un Windows Phone ekosisteminin önemli parçalarından biri olmuştu. Ancak bu uzun soluklu yol arkadaşlığı, mart ayı içinde sona erecek. Here’dan yapılan açıklamada Windows 10 için hazırlanan harita uygulamalarının 29 Mart itibarıyla platformdan çekileceği belirtilirken, Windows Phone 8 uygulamalarının gelişiminin de kritik hata düzeltmeleriyle sınırlı kalacağı ifade edildi.

Microsoft’un yeni amiral gemisi telefonlarından Lumia 950’yi satın alanlar, 30 Hazirandan itibaren Here’ın harita araçlarından faydalanamayacak. Windows Phone 8.1 kullanıcıları ise cihazlarını kısa süre içinde yayınlanması beklenen Windows 10 Mobile’a yükseltmedikleri sürece uygulamadan yararlanmaya devam edebilecek.

Here sözcüsü Pino Bonetti tarafından yapılan açıklamada, mevcut Here uygulamalarını 30 Haziran 2016 sonrası işlemeyecek bir çözümle Windows 10’a uyumlu hâle getirdiklerini belirtti. Here uygulamalarının Windows 10’daki varlığını sürdürebilmesi için uygulamaları en baştan geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Bonetti, bu senaryoyu hayata geçirmenin zorluğu nedeniyle Here Haritalar uygulamasını Windows 10’dan çekme kararı aldıklarını belirtti.

Here, Microsoft’un Windows Phone Mağazası’ndan çıkış yapma kararı alan diğer yüksek profilli uygulamaların arasına katılmış oldu. Pinterest, Kabam, NBC, American Airlines gibi platformlar ve markalar geçtiğimiz yıl Windows Phone uygulamalarını sonlandırma kararı almıştı. Söz konusu uygulamalar ya tamamen Windows ekosisteminden çıkıyor, ya da bir daha güncellenmiyor.

Nokia’nın sadece cihazlar birimini satın alan Microsoft, Here Haritalar biriminin haklarını kaybetmişti. Nokia, birimi geçtiğimiz ağustos ayında 3 milyar dolar karşılığında Audi, BMW ve Mercedes’ten oluşan Alman otomotiv üreticileri konsorsiyumuna satmıştı. Görünen o ki, Alman otomotiv devleri önümüzdeki dönemde iOS ve Android’e odaklanmayı tercih edecek.

İLGİLİ HABERLER