Teknoloji

Microsoft ve Apple iPhone ve iPad’de Series X kumanda desteği için çalışıyor

xbox series x kumanda

Microsoft ve Apple yeni Xbox Series X ve Series S kumandalarının iPhone’lar ve iPad’lerle çalışması için birlikte çalışıyor. Şu anda bu yeni kumandalar iOS veya iPadOS’de resmi olarak desteklenmiyor. Ancak Apple, “Microsoft ve Apple, gelecekteki bir güncellemede müşterilere Xbox Series X oyun kumandasının uyumluluğunu sağlamak için birlikte çalışıyor.” diyor.

İki şirket Xbox kumanda desteğini daha da iyi hâle getirmek için ilk kez birlikte çalışmak zorunda kalmıyor. Apple daha önce de Microsoft ile birlikte Xbox Elite 2 kumandası için destek eklemek amacıyla birlikte çalışmıştı. Ayrıca bu yılın başlarında Xbox Adaptive Controller’ın iOS 14 desteği için iki şirket iş birliği yapmıştı. Kumanda desteği Elite 2’nin çıkışından neredeyse bir yıl sonra gelmişti.

Apple’ın yeni Series X kumandaları için gerekli onayı vermesinin ne kadar zaman alacağı henüz bilinmiyor. Ancak DualSense desteğinin yakında gelebileceğine dair bazı ipuçları bulunuyor. Apple Insider yakın zamanda, şu anda beta aşamasında olan iOS 14.3’ün PS5’in DualSense kumandası için destek içerdiğine dair işaretlerin bulunduğuna dair bir haber geçmişti.

Apple, destek notlarında DualSense’ten bahsetmiyor, ancak umarız şirketin DualSense ve yeni Xbox kumandaları için desteği getirmesi fazla uzun sürmez.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER