Teknoloji

Microsoft Translator Android uygulaması görsel çeviri yeteneğine kavuştu

microsoft translator androidMicrosoft Translator uygulaması, Google Çeviri uygulamasının arkasından geliyor. Ancak Redmond merkezli şirket, arayı hızla kapatmaya çalışıyor. Microsoft Translator Android uygulaması için yayınlanan son güncelleme, iki yeni özellik getiriyor. Bunlardan ilki, kullanıcılara kaydedilen görsellerden metin çevirisi yapma fırsatı veriyor. İkinci özellik ise kullanıcılara telefonlarındaki herhangi bir noktaya çeviri yapma fırsatını tanıyor. Güncellemeyle uygulamada çevrim dışı olarak kullanılabilen dil sayısı 43’e yükseldi.

Görsel üzerinden çeviri yapma özelliği, Translator’ın iOS versiyonunda geçtiğimiz şubat ayından bu yana sunuluyor. Windows Phone uygulaması ise 2010’dan bu yana söz konusu yeteneğe sahip. Şirketten yapılan açıklamada, yeni görsel çeviri özelliği sayesinde kullanıcıların yabancı kelimeleri yazmak veya yüksek sesle telaffuz etmek zorunda kalmayacağı belirtildi.

Kullanıcılar resimleri doğrudan telefonları üzerinde çevirebilecek ve çeviriler görselin üstüne yerleştirilecek. Satır içi çeviri özelliği, kullanıcılar metni taradığında kesme, kopyalama ve yapıştırma gibi seçeneklerin yanında gösterilecek.

Uygulamada sunulan tüm çeviri özelliklerinin Google’ın sunduklarıyla aynı yapıda olmadığını belirtmek gerekiyor. Google Çeviri uygulaması kameraya takılan canlı görüntüler üzerine odaklanıyor ve çevrilen metni kaynak metinle aynı yazı tipinde gösteriyor. Microsoft Translator uygulaması ise maharetini kareyi yakaladıktan sonra sergiliyor. Ardından kendi varsayılan yazı tipini kullanarak çeviriyi ana metnin üstüne yerleştiriyor. Google’ın çevrim dışı çeviri özelliği sadece Android’de çalışırken, Microsoft Translator hem iOS’te hem de Android’de çevrim dışı çeviri fırsatı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER