Teknoloji

Microsoft’un üç yeni Surface modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor

microsoft surfaceMicrosoft, 2016 içinde üç yeni Surface markalı cihazı daha tanıtabileceği söyleniyor. Windows Central sitesinde yer alan habere göre, bu yeni cihazların “monitör bilgisayar” formatında olması muhtemel gözüküyor. 21 inç’lik modelin Full HD, 24 ve 27 inç’lik modellerin ise 4K çözünürlük sunacağı söyleniyor. Microsoft’un söz konusu cihazları test ettiği ve bu bilgisayarların akıbetlerinin kesinlik kazanmadığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Microsoft, Surface serisini genişletmek adına düzenli olarak yeni cihazları test ediyor. Surface Pro ve Surface Book gibi cihazlarla tablet ve dizüstü bilgisayarlara dair geleneksel algıları kıran şirketin aynısını monitör bilgisayarlar için de deneyebileceğini düşünmek çok yanlış olmayacaktır.

Microsoft 2016 sona ermeden Surface markalı bir cihazı daha piyasaya sürebileceğine dair ipuçlarını geçtiğimiz ay vermişti. Şirketin 2017’de seriye başka yeni cihazlar ekleyeceğine dair iddialar da şu sıralarda konuşuluyor. Windows Central haberinde, bu cihazlardan birinin Surface Book’un takipçisi niteliğinde olabileceği bilgisi de yer alıyor. Menteşeli kasası sayesinde cihazın ekranı bir dizüstü bilgisayar gibi kapatılabilecek.

Mevcut Surface Book’ta bulunan ve göze pek de hoş gelmeyen boşluk, Microsoft’un ekran ve klavyenin ayrılmasını da mümkün kılan destek noktalı bir menteşeyi tercih etmesinden kaynaklanıyor. Yeni tasarımda Surface Book kapatıldığında ekran ve klavyenin tam anlamıyla örtüşeceği söyleniyor.

Microsoft Surface Pro 5 ve Surface Book 2 konusunda sessizliğini koruyor

Microsoft Surface Pro 5 ve Surface Book 2 ile ilgili detaylar henüz gün yüzüne çıkmış değil. Şirketin Intel’in Kaby Lake işlemcilerini beklemesi ve Surface ailesini önümüzdeki yılın başlarında yenilemesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor. Microsoft’un önümüzdeki yıl için planladığı iki Windows 10 güncellemesinden birisini de yılın başlarında yeni cihazlarla birlikte yayınlayabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER